Bert Welmers - Landschap en Stadsgezicht

Bert Welmers schildert en plein air. De omstandigheden leiden je naar het resultaat. Daarbij gaat het niet alleen om wat je ziet. Ook de geur, de activiteiten van mensen, de kou in je vingers, de pijn in je rug, die na een uurtje concentratie onverbiddelijk komt opzetten, zijn mede bepalend. Uiteindelijk probeer je met die elementen in je lijf het beeld te pakken, de ruimte, de diepte, en vooral het licht.

Bert schildert al zijn leven lang. Naast zijn werk als stedenbouwkundige. Dat werk eiste soms zoveel dat het schilderen er bij in schoot. Maar de creativiteit in dat vak is verwant aan het schilderen. Het gaat om kijken, analyseren en verbeelden.

De stijl van Bert Welmers is figuratief. Dus een beetje klassiek. Maar onder de figuratieven geldt hij wel als de modernist. Niet al te nadrukkelijk op het beeld gericht, vrijheid nemend in wat je doet. Maar altijd op de solide basis van de ordening, die ook zijn werk als stedenbouwkundige kenmerkt. Bert is nu een paar jaar lid van Pulchri Studio. De tentoonstelling in april 2022 is zijn eerste solotentoonstelling. Tegelijkertijd met de tentoonstelling van aquarellen bij Pulchri Studio heeft Bert  een tentoonstelling van olieverfschilderijen bij Van Heijningen op het Noordeinde. 

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Pulchro Sacrum.

Informatie

Vanaf:
Woensdag 13 april 2022
Tot en met:
Zondag 15 mei 2022

Waar:
Voorhoutgalerie

Opening:
Zaterdag 16 april 2022 om 14:00 uur

Opening door:
Jack Vlieland, voorzitter Vereeniging Katwijk

Kunstenaar