BETWEEN HERE & THERE

Gabriela Acha (AR) verzamelt mineralen, antiek en fossielen. Deze voorwerpen vormen de basis voor haar artistieke proces. De laatste tijd is zij met name geïnteresseerd in de notie van het museum, als koloniale instelling waar een discours wordt opgebouwd. Zo ontwikkelde zij een proces gericht op de concepten van – herstory – (de geschiedenis geschreven vanuit het vrouwelijke perspectief)  en het dekoloniaal denken.

Gökay Atabek (TR), geboren in Istanbul, is een mediakunstenaar en muzikant. Hij is lid van het enigmatische VØlksamt! Collectief en brak door de jaren heen maar liefst 4 ribben tijdens tal van optredens.

Harold de Bree (NL) maakt werk dat vaak een industriële en/of militaire uitstraling heeft. Deze objecten met hun sobere en pure vormen resulteren in brute en sterke beelden. Zwaar, smerig, kolossaal en gevaarlijk. Het is werk dat kan worden beschouwd als herhaling en of reconstructie van delen van de geschiedenis. 

De kinetische sculpturen van Pim Kerssemakers (NL) zijn vaak intuïtief tot stand gekomen. Beweging is een belangrijk onderdeel in het verhaal van het werk. Dit is het resultaat van een speels onderzoek naar bewegingen en het effect dat ze kunnen hebben op verschillende objecten.

Oliver Labs (DE) is een wiskundige en een kunstenaar. Zijn werken zijn niet enkel gerelateerd aan wiskunde, maar hun vormen worden zelfs bepaald door wiskundige formules. Olivers belangrijkste creatieve proces begint meestal op een vel papier, gevolgd door een lange periode achter een computer om de details te achterhalen van de formule die hij wil gebruiken. Het uiteindelijke kunstwerk wordt meestal gemaakt door hoogwaardige machines met behulp van lasertechnologie of 3D-printers. 

De primaire drijfveer voor het creatieve proces van Alexander Zaklynsky (VS, IS) ligt in het doorbreken van de twee- en driedimensionale velden van de traditionele kunst naar een vierde dimensie. Het doel is om deze velden te voorzien van esthetische resonantie. Uitdrukking, abstractie, representatie en ruimtelijkheid komen samen in zijn werk door middel van meditatieve verkenningen van perspectief, kleur en structuur.

Deze tentoonstelling is met dank aan Stroom Den Haag tot stand gekomen.

Voor meer informatie kijk op: www.betweenhereandthere.info

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 14 november 2020
Tot:
Zondag 06 december 2020

Waar:
Mesdagzaal

Opening:
Zaterdag 14 november 2020 om 17:00 uur

Privérondleiding
Wilt u graag een privérondleiding met de kunstenaar? Laat het ons weten via galerie@pulchri.nl

Kunstenaar