Biënnale Nederlandse Kring van Tekenaars

Sinds haar oprichting in 1947, wil de NKvT laten zien, dat de tekenkunst een zelfstandige kunstvorm is. In haar exposities toont zij een breed scala aan verschillende tekentechnieken. Het tweejaarlijkse ritme maakt het voor een trouw publiek mogelijk, te zien welke ontwikkeling, de verschillende kunstenaars doormaken. Voor degene, die voor de eerste keer een expositie van deze kunstenaarskring bekijkt, is het wellicht een verrassing te zien, hoeveel verschijningsvormen de tekenkunst kan hebben.

De NKvT organiseert jaarlijks een aantal exposities. Naast Pulchri, had de NKvT dit jaar ook een tentoonstelling in het Rosa Spier Huis in Laren. In 2017 waren er van de kring tentoonstellingen te zien in Pictura Dordrecht en in het Bijbels Museum in Amsterdam. Een overzicht van de tentoonstellingen in de afgelopen, als ook in de komende jaren, is te vinden op www.nkvt.nl. Tijdens deze Biënnale wordt het nieuwe boek, ‘Nederlandse Kring van Tekenaars 2018’, met werk van alle kunstenaars, gepresenteerd.

Deelnemende kunstenaars aan deze tentoonstelling zijn: Ina Brekelmans, Johan Breuker, Tom van Campenhout, Lilian Cooper, Theo de Feyter, Hanneke Franken, Hans Giesen, Annemieke Harkema, Lau Heidendael, Jos Klaver, Christiaan Kuitwaard, Wilma Laarakker, Ingeborg Oderwald, Jaap Ploos van Amstel, Rob Polak, Godelieve Smulders, Jonas Snijder, Edith Sont, Jan van Spronsen, Janneke Tangelder, Francisca Tollenaar, Egbarta Veenhuizen, Annemarie Veenstra, Stefan Venbroek, Danielle Vidal, Marijke Vijfhuizen, Fred van der Wal, Mia Westerhof en Wim Worm.


Informatie

Vanaf:
Zaterdag 20 oktober 2018
Tot en met:
Zondag 11 november 2018

Waar:
Weissenbruchzaal
Hardenbergzaal

Opening:
Zaterdag 20 oktober 2018 om 17:00 uur

Opening door:
Frans de Leef, voorzitter Pulchri Studio

Kunstenaars