Cees van Rutten & Christa Dohmen - Feeling bound revisited XXXX

De schilderijen en collages van Christa Dohmen (1963) zijn half figuratief, half abstract. Er zijn landschappen te herkennen, sterrenhemels, architectonische elementen, lettertekens en vooral veel vrouwenfiguren. Maar nooit begrensd, nooit eenduidig, het is altijd mogelijk meer te zien dan alleen de buitenkant. Transparanties roepen beelden op van een achterliggende werkelijkheid, vloeiende vormen verwijzen naar niet-eenduidige waarnemingen. De vele lagen roepen de vraag op naar een diepere waarheid, de contrasten verwijzen naar de verschillende lijnen die naast elkaar bestaan.

Het werk van Cees van Rutten (1952) heeft een andere lading. Bij hem staan de kaders voorop. Van Rutten zet zijn visuele herhalingen, de alomtegenwoordige ritmes, in één kader, in één vak of bak. Christa Dohmen gebruikt het kader als speelveld om individuele vrijheid te ervaren, Cees van Rutten gebruikt het om aan te geven hoe alles in het universum bepaald wordt door logische wetten, door regelmaat. 

Vakken, lijnen en vierkanten leveren een geometrisch geleed vlak op, vaak volgens een wiskundig systeem onderverdeeld, waarbij de spontaan ontstane rafelrand, rimpeling of afwijking het ritme een extra dimensie geeft. Hij is de minimalist, iemand die met weinig middelen een helder, strak beeld neerzet en daarmee het grote gebaar laat zien.

De kunstenaars zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag aanwezig om u te verwelkomen.

Informatie

Vanaf:
Woensdag 14 oktober 2020
Tot en met:
Zondag 06 december 2020

Waar:
Weissenbruchzaal

Opening:
Zaterdag 17 oktober 2020 om 17:00 uur

Opening door:
Nelly van der Draaij

Artist Talk
Op 6 december om 15.00 uur zal er een Artist Talk gehouden worden met de kunstenaars. Wilt u graag aanwezig zijn? Laat het ons weten via galerie@pulchri.nl o.v.v. uw naam + telefoonnummer

Kunstenaar