Cees van Rutten - Parallelle sporen

Van 17 november tot en met 9 december houdt Cees van Rutten de overzichtstentoonstelling Parallelle Sporen in de Mesdagzaal, deze is samengesteld door curator Felix Villanueva. De tentoonstelling wordt geopend op 17 november om 17.00 uur door Cesar Zuiderwijk. Daaraan voorafgaand spreekt Frans de Leef een welkomstwoord en licht Saskia Gras de nieuwe catalogus toe. Tijdens een drumsolo van Cesar Zuiderwijk wordt een kunstwerk van Van Rutten verloot! 

Visuele herhalingen als alomtegenwoordige ritmes. Op de tentoonstelling zijn de laatste ontwikkelingen te zien in het beeldend werk van Cees van Rutten. Heldere, strakke beelden, twee- en driedimensionaal,  in ritmisch gelede vlakken, die volgens wiskundige systemen zijn onderverdeeld. De spontaan ontstane rafelranden, rimpelingen of afwijkingen geven het ritme een extra dimensie. Zo ontstaan sporen en ribbels, golven en groeven in allerlei kleuren en vormen. Op het eerste gezicht in regelmaat, op het tweede gezicht toch niet.

Kleine ontsporingen in het systeem maken het werk spannend. Achter het geordend ritme schuilt altijd de poëzie van de onregelmatigheid. Zijn composities gaan altijd nèt even buiten de gebaande paden, staan nèt even naast de geometrische structuur. Daardoor valt er altijd iets te beleven aan zijn werk en heeft het een heel persoonlijke signatuur.


Informatie

Vanaf:
Zaterdag 17 november 2018
Tot en met:
Zondag 09 december 2018

Waar:
Mesdagzaal

Opening:
Zaterdag 17 november 2018 om 17:00 uur

Opening door:
Felix Villanueva, curator & Cesar Zuiderwijk, drummer.

Kunstenaar