Contemporary Collaboration 2.0

Contemporary Collaboration 2.0 is het vervolg op een internationaal tentoonstellingsproject waarbij de stimulering van nieuwe vormen van multilaterale samenwerking centraal staan. De tentoonstelling presenteert het werk van een internationale groep kunstenaars die allemaal verbonden zijn met verschillende kunstnetwerken en daarbinnen intensief met elkaar samenwerken in zowel hun artistieke processen als in de ontwikkeling van de verdere professionalisering van de diverse beroepspraktijken.

Contemporary Collaboration 2.0 laat een selectie zien van hedendaagse kunstenaars die zich in hun werk verhouden tot onderwerpen die samenhangen met het begrip diversiteit in al haar facetten en de beeldvorming en interpretatie daarvan. De tentoonstelling is onderdeel van een breder programma van tentoonstellingsprojecten die door het 10dence platform ten behoeve van de aangesloten kunstenaars ontwikkeld worden binnen Nederland en België, waarbij zij zich gemeenschappelijk de vraag stellen in hoeverre ze relevant kunnen zijn als het gaat om vraagstukken ten aanzien van diversiteit en inclusie.

De internationale groepstentoonstelling Contemporary Collaboration 2.0 is een vervolg op de eerdere tentoonstelling onder dezelfde naam in oktober 2018, welke wederom en in iets uitgebreidere vorm, te zien zal zijn bij Pulchri Studio. Onder de titel Contemporary Collaboration 2.0 heeft organisator en beeldend kunstenaar Ron Weijers, deze internationale tentoonstelling als curator samengesteld.

Deelnemende kunstenaars: Carl Heyward en Madeleine Wories uit de Verenigde Staten, Akiko Suzuki en Susumu Ohira uit Japan, Dimitri Xato uit Catalonia, Romeo Battisti uit Italië, Anneke Hodel-Onstein en Michael Oberlik uit Oostenrijk, Vered Gersztenkorn uit Israël en Frans van Viegen, Larisa Sjoerds, Trudy Kunkeler, Anja Steketee en Ron Weijers uit Nederland.

U bent welkom op de finissage op 27 september aanstaande van 15-17uur. In verband met de coronamaatregelen verzoeken wij u vriendelijk uw komst aan te melden via galerie@pulchri.nl (o.v.v. naam en telefoonnummer). 

Informatie

Vanaf:
Woensdag 02 september 2020
Tot en met:
Zondag 27 september 2020

Waar:
Klinkenberggaleries
Voorhoutgalerie

Opening:
Zaterdag 05 september 2020 om 17:00 uur

Opening door:
Andrea van Pol, tv redacteur/presentator.

Muzikale omlijsting
Rosita Molendijk, zang.