Cossaar terug in Den Haag

Ter ere van het 150ste geboortejaar van de Nederlandse kunstschilder J.C.W. Cossaar, organiseert Pulchri Studio een speciale verkoopexpositie van 10 tot  1 september. Deze unieke tentoonstelling zal een uitgelezen selectie van werken van de hand van Cossaar presenteren, waaronder enkele zeldzame stukken die zelden tentoongesteld worden.
J.C.W. Cossaar, bekend om zijn rake penseelstreken en zijn opmerkelijke gevoel voor kleur- en lichtbehandeling, vestigde zich na zijn huwelijk in 1907 in Den Haag, waar hij tot aan zijn dood in 1966 woonde en werkte. In Den Haag is hij heel productief geweest. De schilderijen die op de expositie getoond worden, vormen een dwarsdoorsnede van zijn veelzijdig oeuvre.
Zo biedt de verkooptentoonstelling in Pulchri Studio een zeldzame gelegenheid voor verzamelaars en kunstliefhebbers om een selectie van Cossaars mooiste en intiemste werken te zien, variërend van landschappen tot portretten en van religieuze voorstellingen tot stillevens. Met een unieke mix van realisme en impressionisme wist Cossaar de schoonheid en het karakter van zijn onderwerpen op een indrukwekkende manier vast te leggen.

Cossaar's portretten zijn meesterlijk, van kinderen bijvoorbeeld, geposeerd, of gevangen in een moment van mijmering. We zien op de tentoonstelling het schilderij van een vrouw die bij het open raam naar buiten kijkt, wat een prachtige weergave van het zonlicht!  Ook is er een zeer sterk, los geschilderd zelfportret van Cossaar op deze expositie te zien. Het grote doek, moeder en kind is ronduit vertederend….. U kunt op de tentoonstelling ook werk uit zijn “voor Haagse” periode zien: een stadsgezicht uit Londen en een landschap aan de schilderachtige kust van Yorkshire. Kortom u treft een mooie diversiteit van een krachtige meester.
Elk kunstwerk op de expositie toont Cossaars unieke talent en zijn vermogen om de schoonheid van zijn omgeving vast te leggen met een grote artistieke vaardigheid.

"We zijn verheugd en vereerd dat we het werk van J.C.W. Cossaar voor deze speciale gelegenheid mogen tonen" aldus Thomas van Haren, Pulchri Studio. "Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan zijn nalatenschap en een viering van zijn buitengewone talent. We nodigen iedereen uit om deze kans te grijpen om dit prachtige werk te komen bekijken."Informatie

Vanaf:
Zaterdag 10 augustus 2024
Tot en met:
Zondag 01 september 2024

Waar:
Klinkenberggaleries

Opening:
Zaterdag 10 augustus 2024