De Europese reis: moderne kunst uit Bulgarije

In de eerste helft van het jaar 2018 bekleedt Bulgarije voor het eerst het voorzitterschap van de EU. Daarom organiseert Pulchri, in samenwerking met de Bulgaarse ambassade, de Vereniging Nederland - Bulgarije en de Stichting Oost Europa Projecten een tentoonstelling van Bulgaarse kunstenaars, gepaard met daaraan gerelateerde evenementen tijdens de drie weken van de expositie: discussieavonden over het thema Europa en de rol van Bulgarije daarin. De titel van de expositie is 'Europa en Bulgarije'. Het thema is: 'De Europese reis: moderne kunst uit Bulgarije'. 

Op de tentoonstelling 'Europa en Bulgarije' is werk te zien van negen kunstenaars, waarvan de meeste in Bulgarije en in Nederland wonen en werken. Deze kunstenaars zijn: Kancho Kanev, Tchavdar Iliev, Rositza Stanishewa, Radina Dankova, Rada Yakova en enkele kunstenaars die samenwerken met de Nederlandse kunstverzamelaar Tjapko Jager: Svetlin Rusev, Stanislav Pamukchiev, Nikolaj Majstorov en Ivailo Mirchev. 

In de schilderijen, de beelden en de fotografiewerken zijn het figuratieve voorstellingen die ons verleiden om de expressieve, magische wereld daarachter te ontdekken. Door te wonen en te werken in verschillende landen Doordat de kunstenaars in verschillende landen wonen en werken verenigen de kunstwerken elementen afkomstig uit verschillende culturen zoals de gevoeligheid en de warmte van het zuiden en de reflectie van het noorden. 

Het evenement is financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van de Bulgaarse ambassade in Den Haag, de Stichting Oost Europa Projecten (STOEP), de Vereniging Nederland - Bulgarije en de bedrijven BGStart, Kerium Vloeren, Rodina Travel, Administratiekantoor JC Langendoen, Airlines4All en NLBG Int.

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 13 januari 2018
Tot en met:
Zondag 04 februari 2018

Waar:
Mesdagzaal

Opening:
Zaterdag 13 januari 2018 om 18:00 uur

Kunstenaar