De Gaanderij | De keuze van Alexx Meidam - Lynda Deutz

Als terugkerend element te zien in de gangen van Pulchri Studio! Onder de noemer "De Gaanderij | De keuze van..." kunnen kunstenaars en kunstlievende leden van Pulchri Studio een kunstenaar van buiten aandragen om te exposeren. 

Met haar kunst wil Lynda Deutz laten zien wat niet direct waarneembaar is om de kijker als blijk van herkenning tot een knipoog of glimlach te verleiden. Zij gaat uit van de gedachte dat we leven in een wereld die voortdurend verandert, een wereld waarin op zichzelf staande individuen niet lijken te bestaan, omdat alles en iedereen elkaar kopieert. Daarin is geen sprake van een eigen wil. Het individu wordt tot jurk. Dit kan frustrerend zijn, maar ook tot hilarische taferelen leiden. Het observeren van de onzichtbare werkelijkheid heeft haar aangezet tot het maken van cartoons, korte beeldverhalen en beelden op doek en panelen of als fotografische afdrukken van personages in herkenbare landschappen. De dialoog tussen vorm en beeld staat daarbij centraal. Uitgewerkt op papier, verf of andere materialen blijft de lijn de verbindende factor in haar werk.

‘Mijn motivatie voor het voordragen van het werk van Lynda Deutz in de Gaanderij is dat Lynda op originele wijze uiting weet te geven aan haar ideeën en daarin haar verantwoordelijkheid neemt en hier betekenis aan geeft. Zij deed dit o.a. met haar performance voor de Hermitage in Sint Petersburg op het Dvortsovaya plein in 2001. Zij was daar gehuld in oranje Prinses Irene tulpen, zie afbeelding. In haar huidige werk zijn nog elementen van deze beleving terug te vinden’. Alexx Meidam 

Informatie

Vanaf:
Vrijdag 04 februari 2022
Tot en met:
Zondag 03 april 2022

Waar:
Gang