De Gaanderij | De keuze van Liesbeth Stinissen - Ellis op 't Landt

Als terugkerend element te zien in de gangen van Pulchri Studio! Onder de noemer "De Gaanderij | De keuze van..." kunnen kunstenaars en kunstlievende leden van Pulchri Studio een kunstenaar van buiten aandragen om te exposeren.

Alles draait om kleur, ritme, materiaal, structuur en vorm. De ovalen uit de serie "Monochromen" zijn zelfstandige wandobjecten die louter verwijzen naar zichzelf, door het ontbreken van een voorstelling uit de werkelijkheid ontstaat er ruimte voor reflectie.

‘die Dinge singe hör ich so gern’
- Rainer Maria Rilke

De ovalen zijn bekleed met handgebreide of gehaakte stoffen. Uit haar omvangrijke collectie garens kiest zij de juiste kleur of kleurcombinaties die passen bij de structuur van de te maken stof en het formaat van de ovaal. Op de website www.ellisoptlandt.nl leest u meer over haar weg van autonoom kunstenaar naar theatervormgever en haar huidige autonome werk als textielkunstenaar.

"Met veel enthousiasme deel ik mijn keuze voor het werk van Ellis op 't Landt. Zij maakt monumentale textielobjecten. Ovalen zoals Ellis ze noemt. Krachtige eenvoudige objecten, levendig van vorm en kleur. Het zijn juweeltjes voor op de wand en ze doen wat met de ruimte. Het vakmanschap en het geëxperimenteer om de kleur goed te krijgen is wat ik bewonder. De kleur wordt opgebouwd door meerdere draden van verschillende kleuren en texturen om de juiste toon, diepte en glansgraad te krijgen. Het speurwerk naar de patronen met het combineren van de juiste garens is een prachtig proces dat wordt gestold in een ovaal. Het wonderlijke is evenwel dat uiteindelijk de techniek er niet meer toe doet omdat het werk tot leven komt". - Liesbeth Stinissen 

Informatie

Vanaf:
Dinsdag 22 juni 2021
Tot en met:
Dinsdag 17 augustus 2021

Waar:
Gang