De Gaanderij | De keuze van Michael Toorop - Suzanne van Soest

Als terugkerend element te zien in de gangen van Pulchri Studio! Onder de noemer "De Gaanderij | De keuze van..." kunnen kunstenaars en kunstlievende leden van Pulchri Studio een kunstenaar van buiten aandragen om te exposeren.

Suzanne van Soest heeft een modeopleiding gevolgd aan de KABK. De interesse in het platte vlak is ontstaan in de zeefdruk studio, waar ze les kreeg in het textiel bedrukken. Van Soest maakte een omweg: na haar modeopleiding had ze behoefte aan een intellectueel theoretisch kader en deed ze een BA cultuurwetenschappen aan de UVA. Daarna werkte ze een jaar als journalist voor het AD/Haagsche Courant. Tot haar oude liefde weer contact met haar op nam; de zeefdrukker waarvoor ze op de academie had gewerkt, had een assistent nodig en introduceerde van Soest in de kunstproductie. Nu maakt ze naast gigantische zeefdrukken op linnen ook schilderijen met olieverf. Ze zijn kleurrijk en figuratief, veelal met mensfiguren. Haar afbeeldingen zijn bevolkt met theatrale en geabstraheerde figuren en objecten die allemaal langs elkaar heen kijken. Zo geeft ze expressie aan de existentiële leegte van het menselijk bestaan. 

"Het werk van Suzanne van Soest spreekt mij aan omdat het vaak zo bruist en kleurrijk is. Er zijn schilderijen bij die ogenschijnlijk de werkelijkheid licht vervormen maar bij nadere bestudering voelt dit toch anders aan. Soms lijkt het net of Suzanne verschillende invalshoeken gelijktijdig in één werk wil stoppen door bijvoorbeeld een groep mensen allemaal een andere kant op te laten kijken. Werk dat out of the box is en ook perfect past bij haar bubbelende persoonlijkheid. Behalve intrigerende schilderijen maakt Suzanne ook prachtige muurschilderingen met veel oog voor plant en dier. Kortom werk dat mij of aanzet tot blijdschap of tot overpeinzing, maar altijd boeit." Aldus Michael Toorop.

www.suzannevansoest.com

Informatie

Vanaf:
Donderdag 15 april 2021
Tot en met:
Zondag 20 juni 2021

Waar:
Gang