De Gaanderij | Politiek in beeld - PrinsjesFotoprijs 2021-2022

Tijdens Politiek in Beeld opent juryvoorzitter Jan Dirk van der Burg de fototentoonstelling van Prinsjesfestival. Onder leiding van Frits Wester (RTL) spreken publiek en fotografen met elkaar over het verhaal achter de foto. Maar ook: wat maakt of breekt een politieke foto?
Vraag? Stel die hier.

Wat is jouw politieke foto van het jaar?
Naast de keuze van de jury wijst PrinsjesFotoprijs dit jaar ook een publiekswinnaar aan. Stemmen kan zaterdag 17 tot en met dinsdag 27 september met het rode potlood in Pulchri Studio. Eerder stemmen is ook mogelijk: de link naar het stemformulier delen we binnenkort op deze pagina.

Het politieke jaar 2021-2022 in tien beelden: dat is het jaaroverzicht van PrinsjesFotoprijs. De tentoonstelling zal tot en met dinsdag 27 september in Pulchri Studio te bewonderen zijn, waarna deze zal rondreizen langs verschillende locaties. Openingstijden van Pulchri Studio: dinsdag t/m zondag van 12.00-17.00uur.

Prijsuitreiking
De jury van PrinsjesFotoprijs bestaat dit jaar uit Jan Dirk van der Burg (juryvoorzitter, Fotograaf des Vaderlands 2018-2019), Farah Karimi (Eerste Kamerlid namens GroenLinks, voormalig directeur Oxfam Novib) en Irene de Kruif (politiek journalist Nieuwsuur, secretaris Parlementaire Persvereniging).
De uitreiking vindt plaats op donderdag 15 september tussen 16:00 en 17:30 in de Eerste Kamer aan het Lange Voorhout. Begin september worden de genomineerden via NRC wereldkundig gemaakt. Meer weten? Klik dan hier. Pers? Mail dan naar m.magnee@prinsjesfestival.nl

Democratie in Woord en Beeld
PrinsjesFotoprijs valt samen met PrinsjesBoekenprijs en PrinsjesPodcastprijs en alles wat hieromheen wordt georganiseerd onder de paraplu van Democratie in Woord en Beeld. We draaien de schijnwerpers om en richten deze op de mensen achter het Politieke Boek, de Politieke Foto en de Politieke Podcast; waakhonden van onze democratie.


Informatie

Vanaf:
Zaterdag 17 september 2022
Tot en met:
Dinsdag 27 september 2022

Waar:
Gang

Opening:
Zaterdag 17 september 2022