Diana Gheorghiu - Untired

Deze expositie is de tweede uit een reeks van vier exposities waarbij Pulchri Studio een van haar galerieruimtes, voor de duur van een aantal maanden, aan een viertal laureaten van de Royal Academy of Art, The Hague | Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) aangeboden heeft.

Ditmaal is het de beurt aan Diana Gheorghiu (1985, RO). Zij richt haar focus op de overspannen lichaamscultuur in onze westerse samenleving en zet deze om in gemanipuleerde digitale beelden.

Centraal staat het vrouwelijk lichaam dat in haar werk vaak wordt teruggebracht tot de biologische, vitale processen. Deze uittreding vormt haar kritiek op de obsessie van vandaag met een gezonde levensstijl en de groeiende wellness-industrie die gericht is op de voortdurende verbetering, fixatie en optimalisatie van het zelf. Haar werk wordt vertaald naar installaties waarin ze digitaal weergegeven beelden combineert met fysieke objecten. Hierdoor creëert ze een verbinding tussen de verbeelding en de lichamelijkheid van het lichaam.

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Stroom Den Haag.

Pulchri Studio is gesloten op dinsdag 15 september i.v.m. Prinsjesdag. 

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 05 september 2020
Tot en met:
Dinsdag 29 september 2020

Waar:
Tuingalerie

Opening:
Zaterdag 05 september 2020 om 16:00 uur

Opening door:
Lua Vollaard, curator.