Diana Harteveld - Armen vol bloemen

Mijn passie voor authentieke en artistieke keramische objecten is decennia geleden ontstaan in mijn geboorteland Bulgarije. Echter, in mijn professionele ontwikkeling hebben jarenlang andere richtingen dan de kunst op de voorgrond gestaan. Zo ben ik in mijn vaderland universitair opgeleid tot software ingenieur. Aan de Universiteit Utrecht heb ik later de studie Pedagogiek afgerond. Niettemin is het artistieke in die jaren steeds onderdeel geweest van mijn leven, zij het meer op de achtergrond. Het heeft wel de nodige tijd gekost tot ik er klaar voor was mijn werk aan het brede publiek te laten zien. Pas sinds een aantal jaren noem ik mijzelf  kunstenaar, een aanduiding die ik niet, ook voor mijzelf, makkelijk gebruik. Inmiddels zijn veel mensen bekend met mijn werk. Nu is de tijd rijp voor mijn eerste solo-expositie bij Puchri Studio. 

Mijn werk weerspiegelt mijn emoties, indrukken en herinneringen. Deze komen tot uitdrukking in de broze schoonheid van een verwelkte tulp, de ingehouden beweging in een bloemstengel, een deemoedig boeket dat al een tijdje in een vaas staat. Elk object is gebaseerd op een gelaagdheid van observaties, emoties, reizen, ontmoetingen, gedachten en ideeën. Vluchtige impressies zijn voor mijn werk even bepalend als uitvoerige waarnemingen.

In deze tentoonstelling laat ik recent werk zien. Ik werk dynamisch - werk dat mij gisteren voldoening gaf als maker is vandaag voor mij artistiek niet meer voldoende bevredigend. In deze expositie is daarom vooral nieuw werk te zien dat overwegend nog niet getoond is geweest.. 

www.dnadiana.nl 


Informatie

Vanaf:
Zaterdag 19 november 2022
Tot en met:
Dinsdag 13 december 2022

Waar:
Voorhoutgalerie

Opening:
Zaterdag 19 november 2022