Ellen van Toor & Geer Huybers - Synergie

Ellen van Toor heeft vele collages en assemblages gemaakt in haar 40 jaren lange kunstpraktijk. Die  poëtische werken hebben soms raadselachtige titels.  Die “zen”-achtige titels  geven de mogelijkheid om op een “vrije” manier naar het werk te kijken en ze te ondergaan.

Haar werk gaat in het algemeen veelal over beperking én vrijheid. De terugkerende  beeldelementen worden zo een herkenbare beeldtaal voor de aandachtige kijker.

Geer Huybers is schilder, schrijft en dicht daarnaast.

In een gesprek kwam naar voren dat er een  prachtige samenwerking tussen beiden mogelijk was. De beelden van Ellen waren ruim voorhanden en Geer zou in woord  reageren op het beeld dat door Ellen aangedragen werd.
Dit werd een intensief proces. Geer reageerde intuïtief op de beelden zonder zich veel beperkingen op te leggen. De uitkomst is divers en verrassend.  Soms  verduidelijkt  het beeld het gedicht en lijkt de titel van ondergeschikt belang. Soms lijkt de titel de aanleiding tot een op zichzelf kunnen staan van het gedicht. Maar altijd is er de onderliggende interactie. Tot nu toe zijn er een vijftigtal synergiën gerealiseerd.

Tijdens de opening van de tentoonstelling wordt tevens de bundel “ Synergie” gepresenteerd. Een bundel met een 40 synergiën.

Let op: De openingstijd van de tentoonstelling is gewijzigd naar 17.30 uur!


Informatie

Vanaf:
Zaterdag 16 oktober 2021
Tot en met:
Dinsdag 09 november 2021

Waar:
Voorhoutgalerie

Opening:
Zaterdag 16 oktober 2021 om 17:30 uur

Opening door:
Geer Huybers

Privébezoek
Wilt u graag een privébezoek of een rondleiding met de kunstenaar(s)? Laat het ons weten via galerie@pulchri.nl

Kunstenaars