Erik H.W. Ketel - Synthese

Verbinden van afzonderlijke elementen tot een nieuw geheel. Met het basis uitgangspunt, wat tot samenvoeging gevormd is. 

De verbindende elementen zijn:

Mijn abstracte dagboekschetsen, hoofdzakelijk in gekleurde inkt aangebracht met vulpen en potlood. Dit zijn mijn gemoedsuitingen, meestal om de dag te starten, gecombineerd met tekst. Om deze beelden te kunnen combineren heb ik deze schetsen gefotografeerd.

Fotografische beelden uit mijn realistische domein. Elke stap die ik doe buiten mijn woonruimte heb ik een camera bij me om situaties vast te leggen. Dit zijn diverse momenten, bijzondere lichtval, lijnenspel. Ik gebruik hoofdzakelijk objectieven die ver afwijken van het menselijke perspectief. 

Het conceptuele project “numerieke reeks 0-250.000”.  Ik ben bezig om alle getallen tot 250.000 op te schrijven , om de numerieke reeks te doorleven. Getallen zijn voor mij fascinerende elementen. Om begrip te krijgen voor de reeks, ben ik ze gaan opschrijven, waardoor zij worden verbonden met tijd. Een kleine kwantificering: 250.000 is ongeveer 1.500 bladzijden op A6 formaat.  

Samenstelling Expositie,

Ik heb gekozen om beelden uit elk domein te tonen en een reeks abstracte en realistisch samengestelde beelden. Dit geeft een totaalbeeld van mijn werk en gedachtegang. Om het geheel te onderbouwen worden mijn dagboek en geschreven getallen reeks in de vitrinekast geëxposeerd.

Erik HW Ketel 
www.photo-momentum.com

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Pulchro Sacrum.


Informatie

Vanaf:
Zaterdag 16 oktober 2021
Tot en met:
Zondag 07 november 2021

Waar:
Klinkenberggalerie II

Opening:
Zaterdag 16 oktober 2021 om 15:00 uur

Privébezoek
Wilt u graag een privébezoek of een rondleiding met de kunstenaar? Laat het ons weten via galerie@pulchri.nl

Kunstenaar