Finn Stevenhagen - In my tender care

Pulchri Studio heeft de eer recent afgestudeerde kunstenaars van diverse academies in het land uit te nodigen om lid te worden van onze vereniging. Tevens bieden wij hen de gelegenheid om zonder kosten hun werk tentoon te stellen in een eerste solotentoonstelling binnen onze galerie. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Stichting Pulchro Sacrum. In deze tentoonstelling is Finn Stevenhagen (NL/GB) aan de beurt. Hij studeerde in 2023 af aan de opleiding ArtScience van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. 

‘In my tender care’ is een uitgebreide filmische installatie die de vervreemding tussen Charlie en zijn moeder beschrijft. De installatie, die voortkomt uit een scenario, probeert het publiek weer keuzevrijheid te geven door de chronologie van de tijdlijn van een film te verwijderen.

De installatie bestaat uit animatronische pratende monden in een set, een kamerhoge projectie van computer gegenereerde animaties en twee extra videowerken gepresenteerd op CRT-televisieschermen. ‘In my tender care’ presenteert keerpunten en hele acts tegelijkertijd, opgesloten in scènes die verspreid zijn over de kamer. Door elke scène te verkennen, wordt meer van het verhaal zichtbaar en kunnen de scènes in elke volgorde worden bekeken.

Personages, die de vorm aannemen van onstoffelijke zwevende monden en digitale mensen, erven empathie door de trouw van hun animator. Als kunstmatige vormen worden deze personages gedwongen de grenzen van de emoties die hun lichaam kan uitdrukken te verkennen. Door het beperkte expressievermogen van een personage te vergelijken met hun verlangen om precies dat te doen, presenteert men duidelijk kunstmatige afbeeldingen van mensen die zo dicht mogelijk bij hun echte tegenhangers staan.

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 09 november 2024
Tot en met:
Dinsdag 03 december 2024

Waar:
Tuingalerie

Opening:
Zaterdag 09 november 2024

Kunstenaar