Het Meesterlijk Oog: de essentie van het kijken

Deelnemende kunstenaars: Joep Struyk en Piet Joosen.

De tentoonstelling “Het Meesterlijk Oog – De essentie van het kijken” nodigt de bezoeker uit op diepere wijze naar vorm en materie te kijken. Joep Struyk is beeldhouwer in steen, Piet Joosen is smid en maakt beelden uit staal. De twee kunstenaars vonden elkaar in het werk van de fotograaf Karl Blossveldt (1865-1932), die de plantenwereld op uiterst gedetailleerde wijze fotografeerde. De expositie legt een link tussen de verschillende disciplines. Tijdens de weekenden zijn de kunstenaars aanwezig om samen met u deze bijzondere expositie nader onder de loep te nemen.

Bloemenproeverij:

Zondag 9 juni 14.00-15:30 uur, Tuingalerie.
Kosten: € 25,- p.p.
Aanmelden: mail naar info@joepstruyk.nl 

Tijdens de expositie Het Meesterlijk Oog, de essentie van het kijken, nemen de kunstenaars Joep Struyk en Piet Joosen u op zondag 9 juni mee op een heuse bloemenproeverij o.l.v. Anna Koster! Een unieke ervaring waarbij de zintuigen geprikkeld worden door een combinatie van kijken, ruiken en proeven. We gaan die middag de kunstwerken nader bekijken terwijl Anne Koster ons kennis laat maken met de wereld van de eetbare bloemen. U krijgt een welkomstdrankje en verschillende soorten bloemen voorgeschoteld.

Komt dat zien! Komt dat proeven! Graag tot ziens op 9 juni.

Anne Koster:
Bloemen zijn mooi om naar te kijken door hun kleuren, vormen en hun vergankelijkheid. En er is nog een manier om van bloemen te genieten, die nog niet zoveel mensen weten: namelijk door ze te proeven. Veel soorten bloemen zijn eetbaar en sommige bloemen smaken fantastisch en zelfs spectaculair! Anna Koster, expert eetbare bloemen, neemt je mee in de wonderlijke wereld van de eetbare natuur. Je leert welke bloemen heerlijk smaken en hoe je ze herkent. Om veilig van de natuur te snoepen is het belangrijk om echt goed kijken, goed waar te nemen. En hierbij heb je soms ook je neus nodig. Eetbare bloemen zijn verrassend, vrolijk en puur natuur. Ze maken van een gewoon hapje of drankje een klein feestje. Steeds opnieuw. Misschien groeien er wel eetbare bloemen bij jou in de tuin maar wist je dat nog niet. Kom proeven en genieten en beleef de eetbare natuur zoals je nog misschien nog nooit hebt gedaan. 

LET OP: De tentoonstelling is gesloten op 1e Pinksterdag (19 mei) en  geopend op 2e Pinksterdag (20 mei).

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 18 mei 2024
Tot en met:
Zondag 09 juni 2024

Waar:
Tuingalerie

Opening:
Zaterdag 18 mei 2024 om 16:00 uur

Opening door:
de kunstenaars zelf.

Tuingalerie 9 juni 2024
Bloemenproeverij 14.00 - 15.30 uur.
Kosten: € 25,- p.p.
Aanmelden: mail naar info@joepstruyk.nl

Kunstenaar