Kantcho Kanev & Choi Ji Yoon - Dialoog

Drie jaar geleden had ik het idee om samen met Choi Ji Yoon een tentoonstelling te organiseren bij Pulchri Studio, genaamd ‘Dialoog’. Mijn wens was om samen in één tentoonstelling Europese kunst te tonen, in dialoog met Aziatische en Amerikaanse kunst. Choi Ji Yoon is een 33-jarige jonge kunstenaar, geboren in Seoul, Zuid-Korea, en heeft zowel in Zuid-Korea als in New York geschilderd.

We spraken met haar over hoe belangrijk het is voor een kunstenaar om een ander gezichtspunt te voelen, kenmerkend voor kunst in een ander land of continent. Het was voor mij heel interessant om Byzantijnse Oost-Europese kunst te combineren met West-Europese kunst in Nederland. Het is ook een dialoog van een kunstenaar die een vrij lange creatieve reis heeft afgelegd met een van zijn jonge collega's. Ik heb er vertrouwen in dat met deze tentoonstelling een brug wordt geslagen tussen de verschillende culturen van de wereld. De wederzijdse kennismaking van de kunstenaars uit deze verschillende plaatsen zal de kunst zelf als geheel verrijken. Het gemeenschappelijke doel van kunstenaars is om bij te dragen aan de schatkamer van de menselijke geest. Om de wereld draaglijker en beter te maken. In de schilderijen zal de kijker verschillende manieren van interpretatie en verschillende technieken zien.

Bezoekers van de opening krijgen ook de gelegenheid om de ambassadeurs en culturele attachés van de Republiek Bulgarije en de Republiek Korea te ontmoeten. Dit zal een dialoog zijn tussen de leiding en alle kunstenaars van Pulchri Studio met de vertegenwoordigers van beide instanties. De wereld heeft op dit gespannen moment behoefte aan dialoog, niet aan verdeeldheid.

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 20 januari 2024
Tot en met:
Dinsdag 20 februari 2024

Waar:
Tuingalerie

Opening:
Zaterdag 20 januari 2024 om 17:00 uur

Opening door:
Jack Moormann en Gerrit Bakker.

Kunstenaar