Laura Bosch

Als reeks van tentoonstellingen gedurende het jaar selecteert Pulchri Studio afgestudeerden van verschillende kunstacademies door heel Nederland en biedt hen een gratis lidmaatschap en een tentoonstelling aan om zich in onze galerie te presenteren. Vanaf 17 september is in dat kader het werk van Laura Bosch (1993, ZA) te zien. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Pulchro Sacrum. 

Laura's werk draait om het object en ondervraagt wat de kracht van het object is bij het definiëren van de mens. Objecten vormen een integraal onderdeel bij het vertellen van het verhaal van wie we zijn, en worden gebruikt om ons verleden te ontcijferen. Via de sporen die ze ons nalaten, zoals oude artefacten, kunnen wij als mens geïnterpreteerd en geanalyseerd worden. Onze objecten en onze omgeving zijn voortdurend in transitie door onze interacties, dus als wij ze transformeren, transformeren zij ons. Wij zijn onafscheidelijk verbonden met object en natuur.  Laura's werk portretteert de mogelijke evolutie en ondergang van objecten en hoe ze de kracht hebben om onze gecreëerde realiteit te hervormen. 

Laura’s verhaal wordt verteld door middel van objecten, door het fysieke, om de gemaakte wereld te transformeren en interpreteren. Het huidige tentoonstelling speelt met de tactiliteit en materialiteit van de objecten. Gedurende het maakproces begint de materialen zelf als wezens te worden, een nieuwe groeiende species die groeit uit het materiaal, Mens gemaakte objecten die lijkt of ze door de natuur gecreëerd zijn. De project ondervraagt de relatie tussen de natuurlijke en de mens gemaakte wereld.

De tentoonstelling is gesloten op donderdag 6 oktober a.s.  i.v.m. een verhuring.


Informatie

Vanaf:
Woensdag 14 september 2022
Tot en met:
Dinsdag 11 oktober 2022

Waar:
Voorhoutgalerie

Opening:
Zaterdag 17 september 2022

Kunstenaar