Leo Ravensbergen

Leo Ravensbergen maakt schilderijen op basis van observaties en naar aanleiding van allerlei beeldmateriaal. Interieurs en stillevens hebben de voorkeur. Tijdens het werken kiest hij vrij intuïtief hoe hij te werk gaat. Zo wordt na de eerste figuratieve opzet deze helemaal of voor een deel weer geabstraheerd. Het gaat daarbij om het bewust weglaten van vlakken en vormen. Beoogd wordt een stemmingsvolle en ingetogen weergave.

"Zolang ik me kan herinneren reageer ik op dat wat ik om mij heen zie. Dat gaat dan om vorm, kleur en de sfeer die er is. Gewoon in de alledaagse dingen. Soms leg ik het vast in een foto. Veel vaker is het moment zelf het begin van een serie. Ik schilder vaak aan de hand van die momenten. Ik schilder met olieverf of acryl of werk met kleurpotlood en soms alles tegelijk. Ook maak ik collages. Tijdens het werken kies ik vrij intuïtief hoe ik verder wil. Ik speel met technieken, onderzoek en varieer vormen en kleuren. En zo bezig zijnde is een heel  eigen wereld zichtbaar. Ik ervaar het als een voorrecht zo vrij te kunnen reageren op alles om mij heen." 

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Pulchro Sacrum. De tentoonstelling is gesloten op zaterdag 22 oktober a.s. 

Informatie

Vanaf:
Donderdag 13 oktober 2022
Tot en met:
Dinsdag 15 november 2022

Waar:
Voorhoutgalerie

Opening:
Zaterdag 15 oktober 2022 om 17:00 uur

Opening door:
Marieta Reijerkerk, voorzitter Pulchri Studio

Muzikale omlijsting:
Er wordt salon muziek gespeeld door het Salon Ensemble “Haagse Kringen”: Anne Marie Volten - viool, Tineke Molenaar - cello en aan de vleugel Peter le Feber.

Kunstenaar