Loek Bos - Refurbished

Loek Bos (Den Haag 1946) is een geboren en getogen Hagenaar en een veelzijdig kunstenaar. Naast beeldhouwer is hij ook een begaafd tekenaar en schilder. Na een korte periode op het seminarie besluit Loek Bos naar de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag te gaan. Naast vrij werk vervaardigt Loek Bos een groot aantal beelden in opdracht voor de publieke ruimte. Bekend is bijvoorbeeld zijn levensgrote beeld van Toon Hermans voor en in de stad Sittard en de Indische tantes geïnspireerd en in opdracht van Yvonne Keuls in Den Haag.

In 1997 wordt Loek Bos lid van Pulchri Studio, waarvan hij tussen 2003 en 2007 ook voorzitter is geweest. Vakmanschap, aandacht en technische perfectie zijn van groot belang. Bijzonder aan het veelzijdige oeuvre van Loek Bos is dat hij zelden een serie van zijn ontwerpen giet. Meestal beperkt hij het tot één exemplaar. Deze solo tentoonstelling is de vierde op rij sinds 2006, om de vijf jaar. De titel 'Refurbished' slaat op het opnieuw kritisch bekijken van eerdere beelden. De meeste beelden zijn in brons. De eerdere techniek van beelden samengesteld van hout en brons bestudeert hij opnieuw. De thema's zijn: muziek, mythologie en fantasie. Zijn dagelijkse omgeving, de krant, TV, het theater en het museum, maar vooral zijn fantasie zijn de bronnen waaruit hij zijn inspiratie put. Het plezier van het observeren, de verwondering en de ontroering die eruit volgen en de uitdaging om dit verhalende in materie om te zetten zijn zijn drijfveren voor de beoefening van het vak. 

Let op: Wilt u, alleen of met twee personen, een afspraak maken met de kunstenaar voor een privébezoek, dan kunt u een bericht sturen naar galerie@pulchri.nl.

Informatie

Vanaf:
Vrijdag 10 december 2021
Tot en met:
Dinsdag 15 februari 2022

Waar:
Voorhoutgalerie

Opening:
Zaterdag 11 december 2021 om 15:00 uur

Opening door:
Nicolette Faber - Wittenberg, museoloog, Hoofd collecties Haags Gemeentearchief

Kunstenaar