Maria Neefjes - NABIJ

Maria Neefjes werd in Noordwijk aan Zee geboren in een leraars-gezin met ruime aandacht voor muziek en literatuur. Niet alleen Maria maar ook oudere zus Margriet de Moor (schrijfster) en broer Joep Neefjes (oprichter van LPI, Loodwicks Press Images) kozen voor een leven als kunstenaar. Zij studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Voor Maria was muziek altijd al wezenlijk van belang en na de academie trouwde ze met componist Otto Ketting met wie zij 10 jaar samenwoonde. Tijdens die intense, aan muziek gewijde jaren, werd dochter Sophie geboren.

Haar huidige echtgenoot Rob van Hagen ontmoette zij in Caïro. Behalve zovele andere zaken, delen zij ook hun grote liefde voor verre reizen.

Ateliers:
Sinds 1980 werkt zij als zelfstandig beeldend kunstenaar in Den Haag. Vaak moest zij van atelier wisselen. Haar eerste atelier aan de Dunne Bierkade werd tot luxe woning verbouwd. Ze huurde een atelier aan het Frederik Hendrikplein maar het pand werd verkocht. De enorme ruimte in de voormalige Haagse Hopjesfabriek (15m. x 33m.) moest ze opgegeven omdat die hele wijk werd gesloopt. Daarna kwamen vruchtbare jaren op haar atelier op de zolder van de Spanjaardshof aan het Westeinde en vervolgens tot op vandaag schildert zij in het stille atelier op de binnenplaats van haar huis aan het Huijgenspark.

Visueel Archief:
Alles dat Maria beleeft, ziet, droomt, alles, zelfs gebaren en muziek, komt opgeslagen in haar visueel archief. Vanuit dit visuele archief ontstaan de kunstwerken.

Reizen:
Ze reisde altijd veel; door het vertrouwde Europa, door Azie (met grote liefde voor Indonesie), Mexico, Australië, de VS, Zuid Afrika etc. Indrukken van deze reizen komen terug in de schilderijen.
Naast haar vrije werk, tempera/olieverfschilderijen op linnen, gouaches en grafiek, werkt zij graag in opdracht.

Behalve in Nederland, exposeerde Maria Neefjes in Europa (Frankrijk, België, Denemarken, Spanje, Portugal), Azië (Tokio, Hong Kong) en de VS.(Boston, Maine).
Haar werk is verspreid over de hele wereld en opgenomen in collecties van Bedrijven, Banken en Musea.

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 13 juli 2024
Tot en met:
Zondag 04 augustus 2024

Waar:
Voorhoutgalerie

Opening:
Zaterdag 13 juli 2024

Kunstenaar