Marianne Blokland - Uitzicht op Zee

Een droom, die niet is uitgekomen ; een Frans olijf planters huisje in een Frans dorpje in de bergen met een uitval naar de kust. Het uitzicht is niet de Middellandse zee en het huisje is niet de werkelijkheid.
Mijn Zeeën heb ik in de tinten geschilderd, waar turquoise, olijfgroen en grijzen een plaats vinden, gecombineerd met de duinen van Voorlinden, waar dezelfde kleuren op de bodem zichtbaar zijn.
Het Museum Voorlinden is een favoriet, omdat ik moderne kunst en moderne architectuur in mijn hart gesloten heb. Door de vele reizen naar de Provence, heb ik kennis kunnen maken met heel veel moderne kunstmusea, zo ook  in Spanje en Italië.
Kunst is voor mij meer dan linnen en verf.
Aleid Truyens heeft een boek geschreven over het leven van Frits Bernard Holz, hij kon goed tekenen, schrijven en was zeer muzikaal. De titel van dit boek maakte mij blij: “Geluk kun je alleen schilderen”.
Bernlef had vaak op de kaft van zijn boeken een geschilderd landschapje.
De tekst “Listen to your eyes” past bij mijn liefde voor de kunst en neemt daarom een grote plek in, in mijn leven; een zoektocht naar de essentie van wat voor mij belangrijk is.

U bent van harte welkom bij de opening  en gedurende de tentoonstelling. Voor een persoonlijke rondleiding kunt U met mij een afspraak maken via: marianne.blokland@kpnmail.nl

Informatie

Vanaf:
Woensdag 13 april 2022
Tot en met:
Dinsdag 17 mei 2022

Waar:
Tuingalerie

Opening:
Zaterdag 16 april 2022 om 17:00 uur

Opening door:
Michael Toorop, bestuurslid

Kunstenaar