Marko Klomp - Declaration

In de expositie ‘Declaration’ van Marko Klomp (kunstschilder, dichter) zijn verschillende disciplines samengeweven tot een nieuw geheel. Olieverfschilderijen, miniatuurinstallaties, poëzie en geluidsopnamen gaan hand in hand tijdens de expositie, en openen deuren tot een nieuwe ervaringswereld.

De kruisbestuiving, tussen zijn verhalende schilderkunst en zijn poëzie, is het belangrijkste kenmerk van Marko’s werk. Zijn kunst gaat over dingen die in zijn hoofd afspelen, zijn alledaagse droombeelden. Zijn schilderkunst onderscheidt zich door het gebruik van een vervagende lijnvoering, wat een indruk van een onscherpe focus geeft.

De expositie ‘Declaration’ toont een selectie kunstwerken gemaakt in laatste 5 jaar. Voor het eerst worden ook miniatuurinstallaties tentoongesteld. De titel van de expositie ‘Declaration’ verwijst naar zijn laatste serie, waarin hij zijn schilderhandschrift etaleert door o.a. oude schilderthema’s te laten terugkeren. Declaration is een storyboard, waar Marko laat zien wie hij is, waar hij voor staat.

Er worden schilderijen uit de series ‘Auditoria’ en ‘Left behind’ tentoongesteld. Zijn grote project, de serie ‘Anthologima’, waarvan de bijbehorende poëzie van de 15 schilderijen samen één groot gedicht vormen, zullen voor het eerst samen te zien en te lezen zijn.

Tezamen met de expositie verschijnt het boek ‘Declaration’ met een selectie kunstwerken en poëzie van de afgelopen 6 jaar.

De Nederlandse dichter en schilder Marko Klomp (1974) volgde zijn opleiding aan de kunstacademie St. Joost te Breda van 1994 tot 1998. In 2010 debuteerde hij met zijn gedichtenbundel ‘Spalken van de levenslijn’. In 2012 heeft hij deelgenomen aan het TV-programma ‘Sterren op het Doek’ waarin hij winnaar was met zijn portret van Jeroen Krabbé. Daarnaast mocht hij in 2015 meewerken aan de finale van het programma waarin Hanneke Groenteman zelf het model was. Ook heeft Marko een gastoptreden gehad in het TV-programma' ‘Krabbé zoekt van Gogh’. Waarbij hij in de voetsporen trad van Vincent van Gogh door in het hart van Montmartre zijn interpretatie te geven op het werk van de grootmeester.

De kunstenaar is aanwezig op afspraak doordeweeks en op donderdag 14 maart van 14:00 - 16:00, zaterdag 16 maart van 13:00 - 16:00, zaterdag 23 maart van 13:00 - 16:00, zondag 24 maart van 13:00 - 17:00.

Informatie

Vanaf:
Dinsdag 27 februari 2024
Tot en met:
Zondag 24 maart 2024

Waar:
Mesdagzaal

Opening:
Zaterdag 02 maart 2024 om 16:00 uur

Opening door:
Dhr. Wouter Maas, kunsthistoricus.

Let op:
Vanwege een besloten bijeenkomst is de Mesdagzaal op 20 en 21 maart niet toegankelijk.

Kunstenaar