Michel Verhoef & Adrie Kweekel - Transities

Ons leven wordt gekenmerkt door overgangen! Elke seconde is een TRANSITIE van iets wat is geweest tot iets wat nog moet komen. Van duidelijk aanwezig naar onopvallend en weer terug, van realiteit tot abstractie, van kleurnuances naar grijstinten, van scherp omlijnd naar spiegeling en mistige trillingen en ga zo maar door. De fotografie is in staat dit vast te leggen, iedere seconde weer een nieuwe TRANSITIE.

In de duo-expositie van Michel Verhoef en Adrie Kweekel worden deze overgangen vertaald naar beeld en vastgelegd op foto in openbare ruimten waarin zich mensen bevinden. Bij Michel Verhoef staat de mens dan ook centraal en ligt de nadruk op TRANSITIES van stilstand naar beweging en weer terug, of van een gespiegelde realiteit naar reflectie, en van kleur naar contrasten in grijstinten tot puur zwart-wit. Adrie Kweekel creëert zijn TRANSITIES door de mens in de ruimte uit de realiteit te doen vervagen en te laten versmelten met zijn omgeving tot een droomachtige realiteit, een silhouet van zichzelf in een omgeving van schimmen en lichtvlekken.

Beide fotografen werken met beweging, kleur, licht en abstracte patronen, en creëren met hun foto's fantasierijke en mysterieuze verhalen. De ultieme TRANSITIE wordt zelfs bereikt waarbij het medium fotografie wordt verlaten door één foto te transformeren naar één doek geschilderd met olieverf, en uitgevoerd door de zeer gewaardeerde kunstschilder en lid van Pulchri Studio, Hanneke Naterop.

Let op: Op 24 juni is Pulchri Studio gesloten vanwege Veteranendag.

Informatie

Vanaf:
Woensdag 14 juni 2023
Tot en met:
Dinsdag 11 juli 2023

Waar:
Voorhoutgalerie

Opening:
Zaterdag 17 juni 2023 om 17:00 uur

Opening door:
Alexx Meidam, kunstenaarslid

Kunstenaars