Moederland - Kunst, identiteit en dekolonisatie

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 29 oktober om 15:00 uur door Ingrid van der Hoeven, deelnemende kunstenaar. In het collectief project ‘Moederland’ worden migratie, koloniale geschiedenis en familiebanden als inspiratie gebruikt door zeven kunstenaars die een uiteenlopende connectie hebben met Nederlands-Indië (het tegenwoordige Indonesië): Molukkers, Indo-Europanen (mensen van gemengde afkomst; ook ‘Indo’ genoemd) en Hollandse afkomst. 

De zeven kunstenaars laten in Moederland in een ‘dialoog’ en een nieuw perspectief (met bestaand en nieuw werk) zien hoe hun identiteit als beeldend kunstenaar in verband staat met hun familiegeschiedenis in Nederlands-Indië, het koloniale verleden en de migratie. De generatie van hun ouders, die uit ongemak zweeg over het verleden en na de onafhankelijkheid van Indonesië in 1949 moest assimileren met Nederland in wederopbouw, is langzamerhand overleden.

Deelnemende kunstenaars zijn: Aura op den Camp, Ingrid van der Hoeven, Gijs Verschoor, Dominique Latoel, Shelly Lapré, Ben Manusama en Armando Ello. Bekijk onze agenda voor meer informatie over het randprogramma dat tijdens deze tentoonstelling georganiseerd wordt.


Informatie

Vanaf:
Woensdag 26 oktober 2022
Tot en met:
Zondag 27 november 2022

Waar:
Mesdagzaal

Opening:
Zaterdag 29 oktober 2022 om 15:00 uur

Opening door:
Ingrid van der Hoeven, deelnemende kunstenaar.

Let op:
Op 24 november zijn de bovenzalen gesloten wegens een verhuring, het is dan niet mogelijk deze expositie te bezoeken.

Kunstenaar