Nomads of Sehnsucht - The Hidden Source

Met een expositie rond het thema ‘The Hidden Source’ vindt fotografencollectief Nomads of Sehnsucht een subliem tijdelijk onderkomen in de prachtige tuinzaal van Pulchri Studio aan het Lange Voorhout in Den Haag.
De Nomads of Sehnsucht gaan de uitdaging aan om de diepere betekenis van ‘The Hidden Source’ als thema uit te drukken. Een ambigu, ongrijpbaar thema, dat zowel een abstract als een persoonlijk concept kan inhouden. Het is een universele menselijke zoektocht naar de bron van inspiratie, wijsheid en creativiteit, die vaak verborgen lijkt en moeilijk te vatten.
In de kunstwerken die wij op onze tentoonstelling tonen, zien we deze zoektocht naar een verborgen bron terug. De Nomads laten zich meevoeren op een reis door het magische rijk van de verbeelding, ontdekken nieuwe werelden en reiken naar het ondefinieerbare, in hun verlangen naar 'The Hidden Source'.
In hun werk experimenteren de Nomads of Sehnsucht met de grenzen van de fotografie. Deels uit nieuwsgierigheid naar het medium en deels uit een streven om te komen tot een eigen beeldtaal, geschikt om onbestemde verlangens – Sehnsucht - te verbeelden. Het werk is gemaakt met digitale en analoge camera’s, hightech of juist met de hand in de donkere kamer ontwikkeld en afgedrukt. Zo is een interessant, associatief beeld rond het thema 'The Hidden Source' tot stand gekomen. 

Exposanten: Annemarie van Buuren, Baukje Venema, Jacqueline Louter-Hoos, Mariska Pool, Mark van Hattem, Nicole Hagesteijn en Olga Rook.

Informatie

Vanaf:
Donderdag 21 maart 2024
Tot en met:
Dinsdag 16 april 2024

Waar:
Tuingalerie

Opening:
Zaterdag 23 maart 2024 om 15:00 uur

Opening door:
Mark van Hattem en Mariska Pool, initiatiefnemers Nomads of Sehnsucht

Kunstenaar