Obbe van der Weide - IDOL

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 19 november om 17:00 uur. Als reeks van tentoonstellingen gedurende het jaar selecteert Pulchri Studio afgestudeerden van verschillende kunstacademies door heel Nederland en biedt hen een gratis lidmaatschap en een tentoonstelling aan om zich in onze galerie te presenteren. In dat kader is vanaf 19 november het werk van Obbe van der Weide (1996, NL) te zien. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Stichting Pulchro Sacrum.

We leven in een tijd van verafgoding; toeschouwers worden en onze fysieke verbinding met het lichaam beschadigen. Wat gebeurt er als onze verbinding tussen lichaam en geest wordt verstoord? We lijken voortdurend afgeleid door onze persona en digitale bestaan. Mijn kunst is zich bewust van commerciële presentatie en komt voort uit een angst voor vervreemding en lichaamsdysforie, veroorzaakt door commerciële en idealistische opmaak.

"Voor mijn praktijk is het belangrijk om het nut te zien van de belichaming van angsten en emoties en gedeeld lichaamsbewustzijn. Het maakte me geïnteresseerd in de rol van een monster; het lichaam strategisch gebruiken om negatieve bijproducten van de tijd waarin we leven te communiceren. Het externaliseren van de dingen die aan de rand van mijn bewustzijn bestaan. Om een lichaamstaal te creëren. Dit werkt voor mij louterend en dient als reflectie op sublimatie in de samenleving."

“IDOL”

"An image or representation of a god used as an object of worship. My idols are hypothetical objects of worship, with digital commerce as our god. It poses the question whether digital commerce is a modern god, and what morals and philosophies are entailed by this new god.” – Obbe van der Weide

Informatie

Vanaf:
Woensdag 16 november 2022
Tot en met:
Maandag 12 december 2022

Waar:
Tuingalerie

Opening:
Zaterdag 19 november 2022 om 17:00 uur

Kunstenaar