Peter George d'Angelino Tap - Stamina

Peter George d’Angelino Tap (’s-Gravenhage 1961)  kunstenaar -couturier. Zijn unieke kleermakers standbeelden, ‘sartorial statues’, hebben een heel eigen signatuur. Te typeren als eigenzinnig chic. Zijn ontwerpen   worden gedragen door particulieren, waarvan de bekendste, Arthur en Lucas Jussen en Splinter Chabot zijn.  Alle outfits worden door Peter George ontworpen en in zijn atelier in Den Haag gemaakt.

Behalve couturier is hij ontwerper van kostuums en decors voor onder ander twee opera’s in Sankt Moritz waarvoor hij ook de regie voor zijn rekening nam. 

Zijn wandkleden zijn een absolute ‘lust voor het oog’. Geïnspireerd door literatuur, Griekse mythologie, filosofie, religie en kunst. Daarin verweven zijn vaak kleine unieke details die verwijzen naar voor hem bijzondere gebeurtenissen of geven een statement afgeven.

Zijn couture ontwerpen en wandkleden voor de viering van 200 jaar Koninkrijk in Maastricht, Panorama Mesdag en het Atrium ‘s Gravenhage zijn hiervan maar een paar voorbeelden.

Zijn carrière beslaat inmiddels 4 decennia. Met verschillende exposities in binnen- en buitenland is hij niet in een ‘hokje’ te plaatsen maar een absoluut unieke couturier/createur van tijd- en grenzeloze  haute couture, sartorial statues en tapestries. Mensen visueel verrassen, verbazen, uitdagen en laten genieten is zijn adagium.

Informatie

Vanaf:
Donderdag 02 februari 2023
Tot en met:
Zondag 26 februari 2023

Waar:
Mesdagzaal

Opening:
Zaterdag 04 februari 2023

Kunstenaar