riëlle beekmans - honden in de tuin

In uiteenlopende culturen over de hele wereld kom je verhalen tegen waarin mensen veranderen in dieren en andersom. In deze verhalen herken ik mijn wens om zo snel als een windhond en zo slim als een herder te willen zijn. In de serie hondenbeelden die nu buiten in de tuin van Pulchri Studio staan, zie je haast letterlijk de transformatie van het ene naar het andere. De poten van de honden zijn haast handen, de hele houding van de hond heeft wel iets menselijks. 

Klei is een materiaal dat op een natuurlijke manier een gedaanteverwisseling ondergaat. Tijdens het modeleren verandert de klei van flexibel naar stijf, en na het stookproces in de oven is de verandering naar steen compleet. Het is dan ook best een voor de hand liggende keus om met klei een verhaal over metamorfoses uit te beelden.

Van 19 maart tot 12 april is ook de tentoonstelling In elk geval over klei van Riëlle Beekmans te zien in de Tuingalerie. 

Riëlle Beekmans studeerde aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch, in de richting autonome keramiek. Ze exposeert regelmatig en haar werk is opgenomen in bedrijfs- en privécollecties. Daarnaast geeft zij regelmatig kleiworkshops en cursussen bij verschillende organisaties.

Informatie

Vanaf:
Vrijdag 04 februari 2022
Tot en met:
Zondag 03 april 2022

Waar:
Binnentuin

Kunstenaar