Rotary Pulchri Studio Prijs 2024 - Lennart Heiner

Pulchri Studio en Rotary Pulchri zijn verheugd om aan te kondigen dat Lennart Heiner de winnaar is van de Rotary Pulchri Studio Prijs 2024. Deze prestigieuze prijs, die sinds 2022 jaarlijks wordt uitgereikt, biedt opkomende kunstenaars de unieke kans om hun werk te presenteren op de hedendaagse kunstbeurs Art The Hague. Voorgaande winnaars zijn Menno Pasveer (2022) en Isa Roelink (2023).

Leden van de tentoonstellings- en ballotagecommissie van Pulchri Studio bezochten diverse eindexamenpresentaties, waaronder die van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag en daarbuiten, op zoek naar talentvolle kunstenaars met een innovatieve en creatieve kijk op de wereld. Lennart Heiner, recent afgestudeerd aan de KABK, maakte indruk met zijn eclectische benadering van kunst.

Heiner's werk onderscheidt zich door een dynamische combinatie van tekenen, beeldhouwen en schilderen. Zijn benadering van deze disciplines is echter wat hem werkelijk uniek maakt. Door een losse stijl en een eigenzinnige kijk op de wereld verschuift, verandert en juxtaposeert zijn werk zich voortdurend, waardoor een breed scala aan invloeden zichtbaar wordt. Zijn praktijk kan worden gezien als een voortdurend groeiende database van ongefilterde, breed georiënteerde artistieke output.

Een van de kernprincipes van Heiner's werkwijze is het aanhouden van de gewoonte om werk te produceren, ongeacht de omstandigheden. Deze spontane en flexibele benadering resulteert in een constante stroom van creatieve productie. Het resultaat is kunst die vloeibaar, multi-interpretabel en eerlijk is in zijn gebrek aan richting of filter. Voor Heiner is kunst een vorm van spel, een manier om het leven te contextualiseren en er betekenis aan te geven door er constant op te reageren.

Lennart Heiner's werk vraagt om een specifieke manier van kijken. In plaats van te zoeken naar verborgen betekenissen of intenties, nodigt zijn werk uit tot directe visuele interpretatie. Net zoals de betekenis van een lied niet alleen in de tekst ligt, maar in het luisteren, zo functioneert zijn werk als visuele impulsen die zonder verbale vertaling kunnen worden begrepen.

Pulchri Studio presenteert Lennart Heiner's werk op Art The Hague van 2 t/m 6 oktober 2024 in de Fokker Terminal, Den Haag. Naast een solopresentatie van Heiner, zal Pulchri Studio ook een groepspresentatie van verschillende kunstenaars uit de vereniging tonen.

Informatie

Vanaf:
Woensdag 02 oktober 2024
Tot en met:
Zondag 06 oktober 2024

Waar:
Art The Hague

Opening:
Woensdag 02 oktober 2024

Kunstenaar