Sandra Thie - Winnaar van De Nederlandse Portretprijs 2021

Sandra Thie is kunstschilder en tekenaar, gespecialiseerd in portretten die worden gekenmerkt door een directheid en gave om meer dan alleen uiterlijkheden te registreren.

In de portretten heerst een stilte en het evenwicht van een schilder die zich richt op de essentie. Haar portretten zijn verscheidene malen genomineerd, of prijswinnaars geworden. Recentelijk is het werk ‘2020’ tot de winnaar van De Nederlandse Portretprijs 2D benoemd. Het is wellicht meer dan een zelfportret, een afspiegeling het jaar 2020. Een aantal opmerking van DNP jury: Deze persoon wordt gek van de eenzaamheid, stille paniek, het beeld pakt je direct, expressie heeft de overhand. Het schilderij trekt je naar de actualiteit en heeft een sterke maatschappelijke connectie.


Daarnaast maakt zij gevarieerd vrij werk om haar schilderen en portretten in olie te blijven verbeteren. Maar zij wil meer doen dan alleen schilderen. Wereldwijd zijn er kinderen die in een moeilijke situatie zitten. Zij heeft een project opgezet om tekenles te geven, draw2STart. In de loop van het project maakt Sandra kunstwerken, waarvan de opbrengst weer in het project gestoken wordt.

Op sandrathie.nl leest u meer over draw2STart, kunt u haar werk bekijken en informeren naar beschikbaarheid voor (groeps-lessen) en portretten in opdracht.

Informatie

Vanaf:
Woensdag 24 november 2021
Tot en met:
Zondag 30 januari 2022

Waar:
Gang

Kunstenaar