Sjors Willems - The First Idea

De schilderijen van Sjors Willems zijn te omschrijven als abstract minimalistisch. Het zijn doeken waarop enkele geometrisch abstracte vormen staan. Hij heeft geen bijzondere affiniteit met de vormen zelf. Het gaat meer om de manier waarop de vormen gebruikt kunnen worden om tot een interessant schilderij te komen.


"Wat ik heb geprobeerd is een spanning te creëren door in ieder schilderij doeken naast elkaar te plaatsen die voor een deel wel en voor een deel niet op elkaar aansluiten. Binnen een schilderij kunnen de doeken in techniek bijvoorbeeld hetzelfde zijn, maar de kleuren en de vormen verschillend. Of binnen een schilderij zijn de lijnen op ieder doek vrijwel identiek, maar maken de doeken moeilijk verbinding omdat de lijnen verspringen."


De spanning die hij wilt realiseren probeert hij te versterken door contrasten te gebruiken. Kleurcontrast, licht-donkercontrast, kwantiteitscontrast, vormcontrast en contrast in techniek zijn daarom veel aanwezig. Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus.


Wilt u een privérondleiding met de kunstenaar, laat het ons weten middels een e-mail naar: galerie@pulchri.nl


Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoop regeling van het Mondriaan Fonds.

Informatie

Vanaf:
Vrijdag 26 juni 2020
Tot en met:
Zondag 19 juli 2020

Waar:
Weissenbruchzaal

Kunstenaar