The Return

Van 7 mei t/m 29 mei vindt in de Mesdagzaal van Pulchri Studio de internationale groepstentoonstelling The Return plaats. Aan de tentoonstelling nemen kunstenaars uit Duitsland. Turkije, Italië en Nederland deel. Het thema Terugkeer spreekt tot de verbeelding en roept fascinerende vragen op.  Waartoe verhouden we ons? Is een bepaalde situatie hetzelfde als we deze weer beleven? Is alles wat we creëren niet steeds anders? Of is het toch een cirkelachtige beweging? Keren we toch terug naar hetzelfde punt? 

Het thema: ‘The Return’, de terugkeer, het keerpunt, het verlangen om terug te gaan naar een bepaald moment, een bepaalde plaats of situatie of naar een nog onbevangen staat van zijn. De wrijving tussen wat is en waarnaar wordt verlangd. Dit thema raakt iedereen op een persoonlijke wijze. Het treft niet alleen de hierbij betrokken kunstenaars, maar elk individu, zeker in de huidige tijd. Naast de expositie organiseren we verschillende evenementen waar dit onderwerp aan de orde komt, zij het steeds op een andere manier. Naast deze tentoonstelling waarvan Brigitte Spiegeler het concept heeft ontwikkeld vinden er gelijktijdig seminars plaats, georganiseerd door deLex Media passend binnen het thema The Return over Kunst & Recht. Hier komen verschillende internationale experts in verschillende deelseminars samen om te spreken over juridische aspecten als de restitutie van kunst, intellectuele eigendomsrechten en praktische kanten van het maken, verhandelen en verzamelen van kunst.

Parallel daaraan tonen we werk van zes internationale kunstenaars: Ruth Biller (Duitsland), Sina Dyks (Den Haag), Gaetano de Gregorio (Italië), Boukje Janssen (Amsterdam), Ekin Su Koc (Turkije/Duitsland) en Brigitte Spiegeler (Den Haag). De deelseminars betreffen steeds een ander juridisch aspect binnen het thema ‘The Return’. De seminars vinden plaats in de Mesdagzaal, omringd door het werk.

Seminar 1: 13 mei 2022 van 14:00-17:15 uur

Return to the source, 'the making of': Over auteursrecht en de kunstpraktijk, volgrecht.

Sprekers: Droit de Suite Catherine de Gourcuff (Aravocat), Laurens Kasteleijn (Art Law Services/VKCR), Brigitte Spiegeler (Heffels Spiegeler Advocaten).

Seminar 2: 20 mei 2022 van 14:00-17:15 uur

Return to the future Artificial Intelligence, kunst en recht

Sprekers: Berber Brouwer (Walden Grene), Manuel Chapalain (Heffels Spiegeler Advocaten), Gustaaf Dekking (Momentum Art), Jean-Hugues Migeon (deskundige op het gebied van cyberveiligheid en gegevensbescherming).

Seminar 3: 25 mei 2022 van 15:00-17:15 uur

Dispute resolution in Art matters en Restitutie Authenticatie, onderzoek, restitutie Fred Hammerstein (arbiter), René Klomp (NAI arbiter, raadsheer-plaatsvervanger)

Lees meer op: https://www.delex.nl/shop/opleidingen/kunst-en-recht-13-20-en-25-mei-2022 

Mail naar info@delex.nl voor aanmelding voor de seminars of meer informatie. 

Informatie

Vanaf:
Donderdag 05 mei 2022
Tot en met:
Zondag 29 mei 2022

Waar:
Mesdagzaal

Opening:
Zaterdag 07 mei 2022 om 16:00 uur

Let op:
Op 6 en 12 mei a.s. is de tentoonstelling gesloten wegens een verhuring. Het is dan niet mogelijk de expositie te bezoeken.

Kunstenaars