Victor Muller - The Grey Gaze

Pulchri Studio heeft besloten de Tuingalerie voor de duur van een aantal maanden aan te bieden aan een viertal laureaten en wil daarmee voor de toekomst een intensievere relatie met de KABK gaan onderhouden. Voorafgaand aan deze vier jonge kunstenaars verwelkomen wij, om mee aan te vangen, een gast uit Utrecht, de schilder Victor Muller (1976, NL). Inmiddels bekend van zijn in magische sfeer geschilderde stillevens, heeft de schilder nu het plan opgevat om zijn gebruikelijke realisme in relatie tot het abstracte schilderen te onderzoeken en als dialoog te presenteren in een aantal lijvige doeken. 

Over de figuratie en de abstractie. De klassieke werken in deze tentoonstelling vertegenwoordigen een oeuvre ontstaan in de afgelopen 25 jaar en kenmerken zich door een sterk figuratief karakter waarbij ordening, balans en rust bepalende factoren zijn. Daarnaast wordt nieuw werk gepresenteerd waarin de chaos wordt omarmt en de abstractie een hoofdrol opeist.

"The Grey Gaze" is naast de naam van de tentoonstelling ook de titel van een zelfportret en refereert aan het lucide moment vlak na onthoofding. Het moment waarop de chaos niet meer geordend kan worden en de filters verdwijnen."

Wilt u een privérondleiding met de kunstenaar, laat het ons weten middels een e-mail naar: galerie@pulchri.nl 

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaanfonds.

Informatie

Vanaf:
Donderdag 09 juli 2020
Tot en met:
Dinsdag 04 augustus 2020

Waar:
Tuingalerie