Zhanhong Liao - Symbiose

Zhanhong Liao (Guangzhou, China, 1965) woont en werkt sinds 1996 in Nederland nadat ze haar studie Beeldende Kunst in het V.K. heeft afgerond. Ze is sinds 1999 lid van de Pulchri Studio en werkt de afgelopen 25 jaar als zelfstandig kunstenaar en curator. Vanaf de jaren negentig maakt ze ‘dagboekobjecten’ met een grote verscheidenheid aan materialen, waarbij ze een brug toont tussen de oosterse en westerse cultuur, vanuit haar persoonlijke ervaring als Chinese kunstenaar in het westen. Afgezien van deze 'dagboekobjecten' maakt ze werk in verschillende disciplines, zoals schilderijen, digitale werken, op fotografie gebaseerde stukken, performances, video en sociale kunstprojecten.

Het overbruggen van culturen lijkt een belangrijk thema te worden van 'banden tussen mensen', waarvoor ze inspiratie put uit het dagelijks leven in Nederland. Die ‘alledaagse omgeving’ kan ook een tijdelijke locatie in het buitenland zijn, tijdens een residentie of een symposium. "Ik vertel persoonlijke verhalen met mijn werk, met een sterk gevoel voor esthetiek, kleur en ritme. Mijn beeldtalen worden gekenmerkt door een mix van Chinese en westerse elementen. Ik geloof dat alles met elkaar verbonden is. Menselijkheid en samenwerking met verschillende artiesten met verschillende achtergronden geeft een nieuwe ontwikkeling in mijn recente werk." Haar werken worden getoond en verzameld in veel verschillende landen.

Artist statement

"Na de afgelopen tweeëntwintig jaar op verschillende kunst disciplines heb gewerkt, realiseer ik me dat kunst een medium is om de wereld te verbinden. Het is zeker niet alleen op canvas, het is er in vele vormen en materialen. Ik geniet van naar het symposium te gaan en aan projecten te werken met kunstenaars uit verschillende culturen. Menselijkheid en natuur zijn nu het thema dat voor mij interessant is. Naast het maken van schilderen ga ik ook meer uitdagingen aan voor het maken van driedimensionaal werk, video en performancekunst. Ook ga ik verschillende manieren van uitdrukken gebruiken om meer in mezelf te ontdekken en meer mensen te bereiken. Kunst is overal. En kunst brengt ons ertoe de wereld te verkennen."

Informatie

Vanaf:
Woensdag 30 september 2020
Tot en met:
Zondag 25 oktober 2020

Waar:
Klinkenberggaleries

Opening:
Zaterdag 03 oktober 2020 om 16:00 uur

Opening door:
Joke Bakker, Managing Director OpenArtexchange

Kunstenaar