Zhanhong Liao - Wu Wei

De afgelopen periode heeft Zhanhong Liao in de beslotenheid van haar volkstuin gewerkt aan de tentoonstelling “Wu Wei”. Hierin gaat Liao terug naar haar Chinese roots en haar sterke verbondenheid met de natuur. Het oeroude Chinese Taoïsme leert hoe te handelen in het leven door één te worden met de Tao, de universele spirituele levensbron. Wu Wei is hierin een belangrijk concept en betekent letterlijk “geen actie”. Het representeert de hoogste deugd draaiend om het loslaten van eigen ego, het ultieme altruïsme. “Wu Wei” gaat over teruggaan naar de kern en leven met de menselijke maat, een soort “going with the flow” in harmonie en verbondenheid met de Tao en de natuur.

In “Wu Wei” laat Liao de breedte van haar werk zien en combineert moeiteloos een grote installatie met traditionele Chinese kalligrafie op meters rijstpapier in een sobere, abstract geschilderde setting, verweerde semi-antieke 3D maskers van schuim en diverse media, een aquarellandschap en een videowerk. 

Zhanhong Liao, geboren en getogen in Guangzhou (China), is een veelzijdig kunstenaar met werk variërend van book art, abstracte schilderijen en collages tot realistische portretten en landschappen, fotografie, installaties en performances. Sinds haar lidmaatschap in 1999 exposeert zij regelmatig in Pulchri Studio met zowel ledententoonstellingen als solotentoonstellingen. Daarnaast is zij te zien in galerieën en residentiële projecten in binnen- en buitenland.

In verband met de nieuwe coronamaatregelen is de opening met coronacheck bij de deur. In het gebouw is geen mondkapjesplicht meer. 

Informatie

Vanaf:
Donderdag 17 februari 2022
Tot en met:
Dinsdag 15 maart 2022

Waar:
Tuingalerie

Opening:
Zaterdag 19 februari 2022 om 16:00 uur

Opening door:
Joke Bakker, directeur Open Art Exchange, Schiedam

Aanmelden opening:
Wilt u graag aanwezig zijn bij deze opening? Laat het ons weten via galerie@pulchri.nl o.v.v. opening Zhanhong Liao en uw gegevens.

Kunstenaar