Zhongnai - Meditation Scenery

Dit is mijn eerste solotentoonstelling in Pulchri Studio en in Den Haag. Een paar jaar geleden heb ik wat veranderingen aangebracht in mijn manier van werken en ik ben in mijn artistieke onderzoek van richting veranderd om zo een andere weg te verkennen en de stem in mij te volgen. 

Deze tentoonstelling zal een gelegenheid zijn om, voor de eerste keer, de nieuwe kunstwerken te tonen die ik heb gemaakt met mijn nieuwe creatieve denkwijze en artistieke expressie. Het hoogtepunt van deze expositie ligt niet in de tentoongestelde stukken. Wat er volgens mij echt toe doet, is de relatie tussen de maker en de creatie in de eigen wereld van de kunstenaar, zoals die in deze werken tot uiting komt. Kunstenaars wijden zich over het algemeen aan het creëren van uiterst doordachte werken, die op hun beurt het leven van de maker completeren - ze zijn als het ware onafscheidelijk. Daarom zijn de tentoongestelde kunstwerken aan de muur verre van wat ik als kunstenaar als een voltooid object zie. 

Dit proces, waarbij kunstenaars zich storten op een levenslange reis om de geest te cultiveren, is het meest inspirerende deel van een tentoonstelling. Het voelt aan als de beleving van een sjamaan, die verzonken is in meditatie. Daarom wil ik mijn spirituele reis delen door mijn atelier in Pulchri Studio te presenteren, om zo de afstand tussen het dagelijkse creatieve proces en de tentoonstelling te verkleinen.

Informatie

Vanaf:
Dinsdag 03 oktober 2023
Tot en met:
Zondag 29 oktober 2023

Waar:
Mesdagzaal

Opening:
Zaterdag 07 oktober 2023 om 16:00 uur

Opening door:
Wim van der Beek, kunst recensent.

Let op:
Op 25 oktober is de Mesdagzaal gesloten wegens een verhuring. De tentoonstelling is dan niet te bezoeken.

Kunstenaar