Meer over Pulchri Studio

Pulchri Studio
Jubileumboek Pulchri Studio 175 jaar (2022)

€ 20,00 Kunstwerk kopen

Kunstwerk wordt niet verzonden, alleen af te halen bij Pulchri Studio.

Informatie

Techniek

Boek

Afmetingen

17.8 x 25 x 3 (cm)

Omschrijving

‘De beeldende kunst en de belangen der kunstenaars te bevorderen en den kunstzin uit te breiden.’ Met dit voornemen werd in februari 1847 in Den Haag het Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio opgericht, wat uit ijver voor het schone betekent. Het eerste reglement werd ondertekend door 57 kunstenaars. Al vroeg was Pulchri Studio een eerbiedwaardig instituut in de Hofstad, niet in het minst door de ruimhartige koninklijke belangstelling.

Sinds 1898 huist Pulchri Studio aan het Lange Voorhout voor haar kunstbeschouwingen, tentoonstellingen, luisterrijke sociëteitsfeesten met hun tableaux vivants en haar avonden waar getekend werd naar gekleed en ongekleed model. In deze bundel kijken leden van Pulchri Studio terug op hun geschiedenis. Met verhalen over oorsprong en groei, over tijdsbeelden met Haagse School en naoorlogse moderne kunst, over de omstreden veiling waarmee een dreigend bankroet werd afgewend. Met persoonlijke herinneringen aan hilarische en vertederende momenten. Met een kennismaking met mecenassen. Met liederen die gezongen werden en natuurlijk ook de neut die altijd neuden werd.

Bijeengeschreven door en voor leden, maar ook voor geïnteresseerde niet-leden bevat deze uitgave interessante inkijkjes. De redactie was in handen van Kitty Bos, Wim van Cleef, Margreet Hofland en Michael Toorop, daarbij ondersteund door archiefonderzoek van Marti van Spronsen. Naast historische foto’s ziet u ook actueel fotowerk van onder anderen Piet Gispen en Marilyn Josiena.

Nederlands | 272 blz. | Hardcover | Verschijningsdatum: oktober 2022 | Afmetingen : 246 x 177 x 31 mm.

Ophalen kan alleen van dinsdag tot en met zondag tussen 12-17 uur. Kijk op onze agenda voor afwijkende openingstijden.

Meer van Pulchri Studio