Meer over Margreeth Oosterhof

Margreeth Oosterhof
No comment (2022)

€ 1.500,00 Kunstwerk kopen

Kunstwerk wordt niet verzonden, alleen af te halen bij Pulchri Studio.

Informatie

Techniek

Schilderij
(acrylverf op linnen)

Afmetingen

26 x 32 x 2.7 (cm)

Gesigneerd

Handtekening aan de voorkant

Gespreid betalen met de KunstKoop

Gespreid betalen? Dit werk kan met de KunstKoop van het Mondriaanfonds worden gekocht. Informeer bij ons naar de mogelijkheden of klik hier voor meer informatie over deze regeling.

Omschrijving

No comment 2022 (+2009 + 2020).

In dit kleurrijke geometrische schilderij roept de lichtbeige vorm met de blauwe lijnen associaties op met de sportwereld. Hierbij zou het stralend gele rondje een bal kunnen zijn die - al dan niet met behulp van de zachtgroene stok/staaf (rechts) - in het doel moet zien te worden gebracht (dit kan, want er lijkt een opening te zijn in de beige vorm). En als het geel geen bal is, zal het iets anders zijn dat op de een of andere manier zijn plek moet zien te vinden op de blauw omlijnde cirkel.
Een andere mogelijkheid is dat wat hier te zien valt gewoon een geabstraheerd landschap is, met een gele zon, blauw water, rode aarde en een tent. Dan zien we een zon die al is opgestaan en haar tent heeft verlaten – fier staat ze te stralen aan de hemel, als een krijger bijna. Wat het inhoudelijk ook moge zijn, wat hier gebeurt of gebeurd is: zie wat je wilt zien, focus op je doel (en schiet raak!).
Mocht het een landschap zijn, dan is de ruimteweergave afwijkend. De gele zon lijkt namelijk veel dichter bij ons oog te staan dan het rode landschap en de donker roze/oker lucht. Deze weergave komt meer overeen met hoe onze geest de dingen waarneemt: is onze focus op de bal/ het goud/ het licht, dan voelt het alsof die/dit zich vlak bij ons bevindt. Dat is fijn. Voor jezelf. En indien anderen deze waarneming willen corrigeren (of wanneer je eerst mis geschoten hebt: No comment (geen commentaar).

Meer van Margreeth Oosterhof