Meer over Margreeth Oosterhof

Margreeth Oosterhof
Witte bloem (2022)

€ 1.500,00 Kunstwerk kopen

Kunstwerk wordt niet verzonden, alleen af te halen bij Pulchri Studio.

Informatie

Techniek

Schilderij
(acrylverf op linnen)

Afmetingen

28 x 35 x 2.5 (cm)

Gesigneerd

Handtekening aan de voorkant

Gespreid betalen met de KunstKoop

Gespreid betalen? Dit werk kan met de KunstKoop van het Mondriaanfonds worden gekocht. Informeer bij ons naar de mogelijkheden of klik hier voor meer informatie over deze regeling.

Omschrijving

Ook al zijn er slechts rechthoekige vlakken te zien, toch kunnen die verwijzen naar de zichtbare werkelijkheid. De lichtere rechthoeken aan linker en rechter zijde zouden bloemblaadjes kunnen zijn van twee bloemen (een met een blauw/bruine en een met een groene kern). Het middelste lichte vlak is dan het elkaar overlappende bloemblad, daar zijn ze één geworden. Het veel meer verzadigder geel bovenaan, in het midden, en het felle rood onderaan zijn van zo’n andere intensiteit, dat de bloemen er tederder en stoffiger door lijken te zijn. Alsof ze vergaan zijn, plat geperst onder druk in een boek en verdroogd.
Kijk ik nog wat langer, dan denk ik: of is juist deze middelste verticale baan de kern van de witte bloem en heeft ze toch nog vitale kracht? Ze lijkt op een poppetje bijna. Is het huidkleurige vlak onder het stralende geel dan haar gezicht, met blauw haar aan weerszijden? Is dit geel haar kroon en spreidt ze haar armen/vleugels wijd uit? Is zij de witte bloem?

Signering: voor op het schilderij en achterop Zelfgemaakte lijst die rechts 0,5 cm hoger is dan links.

Meer van Margreeth Oosterhof