Isa Roelink

Isa Roelink (1997) is afgestudeerd aan de schilderafdeling van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In haar werk combineert ze droom en wetenschap, mythe en werkelijkheid, geschiedenis en actualiteit, oude verhalen en moderne popcultuur, collectief geheugen en vergeten lessen. Hiermee waant het werk zich tussen de grenzen van realiteit en fictie. De werken doorbreken de sluier tussen deze twee rijken, waardoor een wereld ontstaat die zowel bekend als onbekend aanvoelt.

Isa’s werken laten de wereld zien waar oude verhalen en mythen een intrinsiek onderdeel van onze menselijke geschiedenis vormen en leggen zo de essentie van deze tijdloze vertellingen vast. De werken benadrukken dat mythologische verhalen niet star zijn, maar eerder levendige en flexibele entiteiten die zich aanpassen aan de context en de geest van elke tijd en plaats. Isa doet hierdoor mee in de eeuwenoude traditie van verhalen horen en doorvertellen doormiddel van een hedendaags perspectief.

Haar werk is tegelijkertijd activistisch als opzettelijk onoplettend. Het is een manifest voor een betere wereld en voor oplettendheid, maar ook voor luchtigheid en relativering. Ze gelooft dat schoonheid en humor respect afdwingen en de wereld kunnen redden.

Tentoonstellingen

Webshop

Impressies