Linda Overzee

Linda Overzee maakt monumentale fresco’s op linnen. Een uniek proces met opmerkelijke resultaten.
De hedendaagse fresco’s maken deel uit van een eeuwenoude traditie. In Europa kennen we deze bijvoorbeeld uit de Griekse en Romeinse tijd.
Overzee's fresco's zijn gemaakt met traditionele materialen zoals kalk en pure pigmenten.
Het werk is abstract en het proces is zeer arbeidsintensief, opgebouwd uit talloze lagen, waarbij toeval, imperfectie en onregelmatigheid worden gekoesterd. Door 'craquelé', oxidatie en erosie, komen onderliggende secties tevoorschijn die mêleren met de bovenste lagen.
Het uiteindelijke resultaat heeft soms een impressionistisch karakter. Het kan gezien worden als een spiegel van ons leven, laag-op-laag gevormd door gebeurtenissen onderweg, maar laat vooral alle ruimte aan de toeschouwer om met eigen verbeelding betekenis toe te voegen.

Hoogtepunten in Linda Overzee's carrière zijn de opdracht voor een muurvullende fresco voor het nieuwe hoofdkantoor van TRIODOS bank (Nederland) in 2019 en de aankoop van twee van haar fresco's door ARCADIA Art Foundation in Lugano (Zwitserland) in 2023, waar haar werk deel uitmaakt van een belangrijke collectie die voornamelijk bestaat uit schilderijen uit de Italiaanse renaissance- en barokperiode. Overzee's werk vertegenwoordigt in deze collectie de relevantie van de schilderijen uit die periodes vandaag en in het bijzonder de invloed die ze nog steeds hebben op hedendaagse kunstenaars.

Tentoonstellingen