Alletachtig - Keramiek en neon van Marijke Gémessy

Van 4 tot en met 26 mei 2024 zijn in de Mesdagzaal van Pulchri Studio bestaande en nieuwe werken te zien in keramiek & neon en brons van de Haagse kunstenaar Marijke Gémessy ter gelegenheid van haar 80ste verjaardag.

Gémessy(1944) is ondanks haar leeftijd dagelijks in haar atelier in hartje oude centrum van Den Haag aan het werk of onderweg voor het halen en brengen naar galeries. Ook achter de computer staat zij haar ‘mannetje’ met het maken van ontwerpen in photoshop. In haar eerdere werk herkent men de Hollandse traditie. Haar carrière begon dan ook als plateelschilderes in Delft. Zij glazuurt en beschildert de objecten, waarbij het glazuur druipt, stopt en of loopt over in zelf geschilderde fragmenten, waardoor men het als oud kan ervaren, mede door gebruik van (gevonden) materialen. Gémessy’s technische bekwaamheid is geen doel op zich. Tezamen met neon vloeit alles ineen tot betekenisdragers met een gelaagdheid, lichtvoetig en ernstig.(Benno Hillebrand)

Gémessy voerde vele monumentale werken uit, maar houdt zich de laatste jaren voornamelijk bezig met vrij werk, waarin dieren een rol spelen. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat zij ooit voor de keuze stond: kunstenaar of bioloog te worden. Zij wijst op het belang van het voortbestaan van soorten en op misstanden in megastallen zonder te (ver)oordelen.

Marijke Gémessy is elke zaterdag en zondag aanwezig en kan op afspraak ook op andere dagen aanwezig zijn. Op zaterdag 11 mei houdt zij een Artist Talk onder leiding van Ria Doolaard. Meer informatie daarover leest u in onze agenda.

Informatie

Vanaf:
Vrijdag 03 mei 2024
Tot en met:
Zondag 26 mei 2024

Waar:
Mesdagzaal

Opening:
Vrijdag 03 mei 2024 om 17:00 uur

Opening door:
Frederieke Schouten, directeur Stichting Varkens in Nood.

Let op:
Deze tentoonstelling op 14, 15 en 16 mei gesloten wegens een besloten bijeenkomst.

Kunstenaar