Ed van der Kooy - Vervormde werkelijkheid

Het kunstenaarschap van Ed van der Kooy (1956) sluit naadloos aan bij zijn wanderlust, het sterke verlangen om de wereld te bereizen, te bezien en te begrijpen. En dan met name Nepal, China en de hen omringende landen. Ed van der Kooy staat bekend om zijn grote portretten zoals die van Chinese dames. Maar die grote portretten, tot in de puntjes verzorgde en gedetailleerde schilderijen, was zijn concept van jaren geleden. Tijd om zich verder te ontwikkelen.  

De Haagse kunstenaar Ed van der Kooy toont 80 werken op papier, waarvan er 53 in zijn recent verschenen tafelboek zijn gepubliceerd. De werken worden verkocht samen met het boek. Van der Kooy: “Ik heb in mijn coronajaar, om het zo te noemen, gewerkt aan dit totaalkunstwerk. 53 schilderijen op papier die laten zien welke beelden de pandemie bij mij opriepen. Doordat ik met olieverf op papier werkte, kreeg het werk een heel andere, vlottere dynamiek dan men  van mij gewend is.” Een ander gevolg is dat de drempel voor aankoop een stuk lager wordt. De kopers van een schilderij – dat afgewerkt en ingelijst wordt geleverd – krijgen het prachtige boek erbij. Het boek: ‘Ed van der Kooy: Vervormde Werkelijkheid’ is gepubliceerd bij Van Spijk, en is tijdens de expositie ook los verkrijgbaar bij Pulchri Studio. (ISBN 9789062167814 € 29,50)

Met zijn schilderingen op papier reflecteert Ed van der Kooy op het huidige tijdsgewricht waarin een grillige pandemie, rassenrellen en een aanhoudende klimaatcrisis de nieuwsberichten bepalen. Soms zijn de beelden duister en heftig. Soms lijken ze idyllisch, want schuilt soms er een addertje onder het gras dat de droom verstoort?

Op 21 mei is Pulchri Studio vanaf 15.00 uur gesloten en is het niet mogelijk deze exposite te bezoeken. 
Op zondag 23 mei is Pulchri gesloten i.v.m. 1e Pinksterdag.
Op maandag 24 mei is Pulchri geopend i.v.m. 2e Pinksterdag.

Informatie

Vanaf:
Woensdag 12 mei 2021
Tot en met:
Zondag 06 juni 2021

Waar:
Weissenbruchzaal

Opening:
Zaterdag 15 mei 2021 om 16:00 uur

Privérondleiding
Wilt u graag een privébezoek of een rondleiding met de kunstenaar(s)? Laat het ons weten via galerie@pulchri.nl

Kunstenaar