Esther van der Wallen & Heleen van der Toorn - PROUD!

‘PROUD’. De met zorg gekozen naam van een bijzonder fotoproject van Heleen van der Toorn en Esther van der Wallen over vrouwen met de haaraandoening alopecia universalis. 

Het uitgangspunt van deze fotoserie is de meest vrouwelijke en soms een tikje uitdagende kant van een vrouw met alopecia te laten zien; nietsverhullend en dus ook zonder een ‘masker’ van haar. Want ook Heleen, die sinds haar achtste jaar geen haar heeft, voelt zich altijd nog erg bloot wanneer zij haar haarwerk afzet. Om het heersende taboe te gaan doorbreken, gaf ze de afgelopen jaren al diverse interviews aan tijdschriften en kranten. Dit fotoproject is een prachtig vervolg. Heleen: “Het was bijzonder prettig om dit project samen met de fotografe Esther te realiseren. Ik kan mij zo goed vinden in haar persoonlijke benadering. Vrouwen durven zich bij haar letterlijk en figuurlijk bloot te geven. Hopelijk zijn we hiermee weer een stukje verder met de bekendheid en algemene acceptatie van alopecia universalis.” 
Boekje: Naast de foto-expositie ‘PROUD!’ wordt een boekje uitgegeven met ervaringsverhalen van alle deelnemers. Dit boekje is verkrijgbaar tijdens de tentoonstelling.

Kijk voor meer informatie over Heleen van der Toorn en Haarlounge op www.haarlounge.nl. Het werk van Esther van der Wallen staat op www.esthervanderwallen.nl

Alopecia universalis staat voor: volledig haarverlies. Naast je hoofdhaar worden ook de haarwortels elders op je lichaam aangetast.

Let op! Pulchri Studio is gesloten op en rondom de feestdagen (24 december t/m 1 januari) met uitzondering van 29 & 30 december. Op deze dagen zal Pulchri Studio gewoon geopend zijn!

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 28 november 2020
Tot en met:
Zondag 28 maart 2021

Waar:
Voorhoutgalerie

Opening:
Zaterdag 28 november 2020 om 15:00 uur

Opening door:
Katarina Justic, actrice

Privérondleiding
Wilt u graag een privérondleiding met de kunstenaar(s)? Laat het ons weten via galerie@pulchri.nl

Kunstenaar