Esther van der Wallen

Esther van der Wallen maakt vrij werk en werkt in opdracht. ‘Schoonheid en jezelf zijn’ is belangrijk in haar werk. Ze is onder meer gefascineerd door het vrouwelijk lichaam en fotografeert graag vrouwen die zich vrij wanen van ‘die goedkeurende blik van de ander’.
Door persoonlijke gesprekken tijdens haar fotosessies komt vaak de mooiste kant van mensen vanzelf naar boven. Zij geven zich figuurlijk en soms ook letterlijk bloot. Dát moment vastleggen, is voor Esther iedere keer een waardevolle ervaring.

Naast studiofotografie gaat zij graag met haar camera eropuit. In haar jonge jaren tekende en schilderde zij veel en had toen al een fascinatie voor stedelijke architectuur en natuur. Door het niet traditioneel vastleggen van deze onderwerpen ontstaat een spannend en vervreemdend effect.

Voor haar werk laat zij zich inspireren door de fotografen Miroslav Tichý, Henri Cartier-Bresson en de Haagse kunstenaar Gerard Fieret maar ook Man Ray en surrealistische schilders. Met haar foto's hoopt Esther dat de wereld een klein beetje mooier wordt. Genieten van kunst versus schoonheid maakt het leven aangenamer!

Tentoonstellingen

Webshop

Impressies

Joie de vivre - 20

Joie de vivre - 21

Joie de vivre - 19

Joie de vivre - 23

Joie de vivre - 25