Kirsten Bosma & Jessica Nap

Voor een reeks van tentoonstellingen gedurende het jaar selecteert Pulchri Studio afgestudeerden van verschillende kunstacademies door heel Nederland en biedt hen een gratis lidmaatschap en een tentoonstelling aan. Deze tentoonstellingen zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Pulchro Sacrum. In dat kader is vanaf 20 augustus het werk van Kirsten Bosma (bekijk hier haar werk in onze webshop) en Jessica Nap aan de beurt. 

Kirsten Bosma (1998, NL):
Stelt u zich een conflict voor dat niet verklaard is en toch politiek tastbaar is. De structuur en het materiaal blijven onbekend totdat het zich manifesteert. Er raken geen mensen gewond en de vijand is volledig bekend. In de afgelopen jaren is het Noord-Noorse grondgebied het decor geworden van schaduwboksen, waarbij elke directe verbinding tussen het Oosten en het Westen wordt vermeden. In Noorwegen, als NAVO-land en bondgenoot van de VS, is het symbolische geweld toegenomen door aanvallen in de vorm van data verstoringen op zowel militaire als veiligheidssystemen. De RNTFND (Resilient Navigation and Timing Foundation) schreef: "Noorwegen kan Zuid-Korea passeren als het land dat het meest wordt getroffen door opzettelijke storingen van het buurland.” De abstractie van dit hedendaagse slagveld laat ruimte voor mis- en desinformatie en alternatieve waarheden die zowel persoonlijke als politieke standpunten in zowel het Oosten als het Westen beïnvloeden. De twee belangrijkste informatiekanalen die over dit conflict berichten zijn overheidsrapporten, ook wel ‘white papers’ genoemd, en de media, oftewel de ‘black box’. Hoewel deze kanalen paradoxaal lijken, projecteren ze allebei een aanwezig conflict dat zich afspeelt in een landschap zonder fysiek geweld; het Noorse Noordpoolgebied. ‘White Paper and a Black Box’ is een conceptuele vertaling van de communicatie van een bestaand conflict die niet makkelijk te zien is met het blote oog. (2019 - 2020, Bodø/Kirkenes) 
www.kirstenbosma.com

Jessica Nap (1995, NL): 
Er was eens een droom die werkelijkheid werd. Deze droomwereld werpt een ander licht op de sleur van het dagelijkse leven. Huiselijke taferelen en alledaagse objecten worden in een nieuw jasje gestoken. In deze droombeelden bestaan luchtkastelen en werkt de zwaartekracht maar half. De fantasie komt tot leven en wordt geregistreerd. Deze mix van werkelijkheid en fictie kan compleet vervreemdend zijn, of juist akelig dichtbij de werkelijkheid komen. Net zoals een droom.
www.jessicanap.com

Informatie

Vanaf:
Donderdag 18 augustus 2022
Tot en met:
Dinsdag 13 september 2022

Waar:
Voorhoutgalerie

Opening:
Zaterdag 20 augustus 2022 om 16:00 uur

Let op:
Wegens een verhuring is de tentoonstelling op 10 september gesloten.

Kunstenaar