Marijke Gémessy - Pig Business & Chicken Run

Speciale expositie over varkens en varkens welzijn van Marijke Gémessy met activiteiten in samenwerking met Keramoz Studio. Workshop keramiek: Keuze uit spaarvarken of tapasschaaltje beschilderen, voor € 29,50 op zaterdag 15 juni of zaterdag 22 juni van 14.00 uur tot 15.30 uur. Aanmelden: studio@gemessy.nl ; meer info: Marijke 06-218 94 074

Gémessy(1944) is ondanks haar leeftijd dagelijks in haar atelier in hartje oude centrum van Den Haag aan het werk of onderweg voor het halen en brengen naar galeries. Ook achter de computer staat zij haar ‘mannetje’ met het maken van ontwerpen in photoshop. In haar eerdere werk herkent men de Hollandse traditie. Haar carrière begon dan ook als plateelschilderes in Delft. Zij glazuurt en beschildert de objecten, waarbij het glazuur druipt, stopt en of loopt over in zelf geschilderde fragmenten, waardoor men het als oud kan ervaren, mede door gebruik van (gevonden) materialen. Gémessy’s technische bekwaamheid is geen doel op zich. Tezamen met neon vloeit alles ineen tot betekenisdragers met een gelaagdheid, lichtvoetig en ernstig.(Benno Hillebrand)

Gémessy voerde vele monumentale werken uit, maar houdt zich de laatste jaren voornamelijk bezig met vrij werk, waarin dieren een rol spelen. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat zij ooit voor de keuze stond: kunstenaar of bioloog te worden. Zij wijst op het belang van het voortbestaan van soorten en op misstanden in megastallen zonder te (ver)oordelen.

Informatie

Vanaf:
Vrijdag 14 juni 2024
Tot en met:
Dinsdag 09 juli 2024

Waar:
Tuingalerie

Let op:
De tentoonstelling is gesloten op zaterdag 29 juni.

Kunstenaar